Mala škola engleskog jezika

JU Hrvatski kulturni centar Nova Bila je institucija koja teži ka tome da ima što više sekcija i sadržaja za sve uzraste.  Na taj način rade i razmišljaju svi djelatnici ove institucije, a na ideju Male škole engleskog jezika došla je Ilijana Budimir Trupina – tajnik Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila.

Uz podršku ravnatelja Dragana Đide Mala škola engleskog jezika s radom je počela 2. travnja 2016. godine  i od samog početka  nastava se odvija subotom od 11 do 13 sati. Prva nastavnica bila je Stjepana Kesten, nakon nje došla je Marijana Kolenda koja je unijela živost i kreativnost u nastavu, a nakon Marijane došla je Branka Šiško koja je nastavila s djecom raditi kroz kreativne radionice, uz glazbu i sve druge metode potrebne za ovaj uzrast. Budući da se radi o djeci predškolskog uzrasta i manjim brojem onih koji su krenuli u školu, gradivo se usvaja  uz pomoć igre, glazbe, crtanja  itd.

Mala škola engleskog jezika trenutno ima  oko 20 polaznika koji svake subote s osmijehom dolaze na nastavu, a s još većim osmijehom odlaze svojim kućama. Dokazano je da djeca predškolskog uzrasta najbrže uče i usvajaju nova znanja, a u tom uzrastu najbrže uče i strane jezike i upravo je to razlog zbog  kojeg smo se odlučili na ovaj korak.

Hrvatski kulturni centar Nova Bila besplatno je ustupio sve resurse kojima raspolaže, a koji su potrebni za funkcioniranje ove sekcije, a članarina ide za troškove nastavnika koji vodi ovu sekciju i priprema sav potreban materijal kako bi rad bio što kvalitetniji.
Dio atmosfere i rada ove sekcije možete vidjeti na Facebook stranici  Mala škola engleskog jezika.