Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila obilježila Zlatni jubilej: 50 godina djelovanja orkestra (1974-2024)

U prelijepoj i svečanoj atmosferi u petak 3. svibnja Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila proslavila je 50 godina uspješnog djelovanja. Središnja proslava održana je u Hotelu Central u Vitezu, čija kongresna dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a publika je mogla uživati u gotovo sat vremena raznolikog programa.

Kao što to i dolikuje proslava je počela s fantastičnom izvedbom orkestra Limene glazbe, koja je po prvi put odsvirala dugopripremanu skladbu The Blues Brothers Revue. Nakon toga uslijedio je pozdravni govor predsjednika Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila g. Marinka Matoševića te obraćanje resornog ministra g. Bojana Domića. Potom je publici prikazana videoprezentacija monografije orkestra pod nazivom ,,Znali smo trajati”, koju je pripremio tajnik orkestra g. Dragan Đido, a nakon toga pogledali smo kratki dokumentarni film ,,Harmonija sjećanja”.

Monografija i film predstavljaju povijesni presjek 50-godišnjeg djelovanja orkestra, a u njihovu izradu uloženo je mnogo vremena, truda, rada i ljubavi prema orkestru.

Službeni dio proslave završio je dodjelom povelja, priznanja i zahvalnica zaslužnim članovima i donatorima, a potom je uslijedio domjenak za sve goste. Na proslavu su bili pozvani svi nekadašnji članovi orkestra sa svojim obiteljima, kao i mnogobrojni prijatelji orkestra te smo svi zajedno dostojanstveno i veselo proslavili 50. rođendan Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila. Neka nam je sretan!

Donatori projekta Zlatni jubilej Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila: 50 godina djelovanja (1974-2024) su:
– Općina Travnik (načelnik općine Travnik g. Kenan Daautović i predsjedateljica Općinskog vijeća Travnik gđa Vlatka Lovrinović)
– Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna
– Federalno ministarstvo kulture i sporta
– Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti
– Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine
– Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske