Tradicionalnim prvomajskim budnicama u Novom Travniku, Novoj Biloj i Vitezu najavljen 50. rođendan Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila

Upravo za Prvi maj sada već davne 1974. godine naš orkestar zabilježio je svoj prvi službeni nastup, pa se Praznik rada vodi kao naš svojevrsni rođendan. Orkestar se tada zvao Limena glazba ,,Sebešić”, prema tada najvećoj firmi u Novoj Biloj, koja je bila osnivač i glavni financijer orkestra.

U ovih 50 godina stalo je tisuće raznih nastupa, koncerata, defilea, manifestacija i drugih događaja. Sviralo se diljem Bosne i Hercegovine, Hrvatske, čak i u Francuskoj, ali rođendanska Prvomajska budnica ostala je onaj neizostavni događaj, koji se svira svake godine i po kojem je orkestar posebno prepoznatljiv u našoj sredini.

Kao i prethodnih godina svojim melodijama najavili smo Praznik rada na nekoliko lokacija u Novom Travniku, Vitezu i Novoj Biloj. S tim da smo ove godine imali i poseban dodatak – naš nastup uživo je prenosila televizija. Na inicijativu gđe Vanje Džambas, kojoj se još jednom zahvaljujemo na tome, bili smo dio jutarnjeg programa Federalne televizije. Budnicu odsviranu kod naše kuće HKC-a, točno ispod bilborda koji najavljuje 50. rođendan, prenijela je televizija zajedno s izjavom predsjednika Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila g. Marinka Matoševića, koji je ukratko predstavio rad orkestra s posebnim naglaskom na obilježavanje 50 godina djelovanja.

Ovim putem želimo se zahvaliti načelnicima općina Novi Travnik, Travnik i Vitez, gospodi Stjepanu Duji, Kenanu Dautoviću i Borisu Marjanoviću, koji su nam čestitali rođendan i zahvalili se na prvomajskim nastupima na području navedenih općina. Posebno se zahvaljujemo gđi Vlatki Lovrinović, predsjedateljici Općinskog vijeća Travnik, koja je u Novoj Biloj na licu mjesta poslušala naše budnice te nam zaželjela sretan 50. rođendan.

Sada slijedi i službena proslava zlatnog jubileja, koja će se održati u petak 3. svibnja u Hotelu Central u Vitezu s početkom u 20 sati.