U prosincu Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila nastupa na tri božićna koncerta: Sarajevo 12.12., Zenica 19.12., Travnik 22.12.

Polako ulazimo u adventsko doba, koje je mnogima najljepše doba u godini. Za članove Limene glazbe prosinac je svakako poseban mjesec jer tada nastupaju na božićnim koncertima za koje se marljivo pripremaju tjednima prije samog Adventa. Ove godine Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila nastupit će na tri božićna koncerta:
12.12.2023. u Sarajevu na božićnom koncertu Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine na kojem će naš orkestar svirati zajedno s Vojnim orkestrom Oružanih snaga BiH, što nam je izuzetna čast.
19.12.2023. u Zenici nastupamo na božićnom koncertu Katoličkog školskog centra “Sveti Pavao” Zenica na kojem će Limena glazba nastupiti po drugi put.
22.12.2023. u Travniku se održava 17. po redu božićni koncert ,,Božić u Travniku” kojeg organizira JU HKC Nova Bila i na kojem će pored Limene glazbe nastupiti i VS Lašvanske dive i Dječji zbor ,,Radost”.

Ova tri koncerta dio su aktivnosti proslave jubileja Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila povodom 50-og rođendana orkestra, koji će se svoj završni čin imati u svibnju 2024. godine na Svečanom domjenku na kojeg će se pozvati svi bivši članovi Limene glazbe. Koncerti su dio projekta ,,Zlatni jubilej Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila: 50 godina djelovanja”, kojeg financiraju: Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna i Federalno ministarstvo kulture i sporta koje financira Božićni koncert ,,Božić u Travniku”. Svim donatorima se iskreno zahvaljujemo.