S predstavama „Klinička slika“ Hasana Sušića i „Naši dani“ Radoslava Milenkovića završen natjecateljski dio programa inBox-a

I u trećoj večeri 3. Regionalnog festivala monodrame inBox tražilo se mjesto više. Nakon raznovrsnog programa koji je tijekom dana obilježio Kid’s inBox, večernji dio programa bio je rezerviran za natjecteljski dio festivala.

Publici se tako, u velikom natjecateljskom finalu, predstavio najprije Hasan Sušić sa svojom predstavom „Klinička slika“. Riječ je o monodrami koja kombinira elemente satire, ironije i komedije, a koja oživljava lik Saliha Lale Čmroka. Lik hipohondra Saliha nasmijao je publiku i lijepo teren pripremio za posljednju monodramu iz natjecateljskog dijela festivala.

Nastupio je potom Radoslav Milenković s monodramom „Naši dani“ koja je na daskama još od 1984. godine. Riječ je o predstavi u kojoj protagonist ulazi u više od trideset likova. Ploveći različitim žanrovima i koristeći se različitim sredstvima izričaja – od farse i groteske preko cabareta i diskursa pučkog kazališta – Milenković je ovogodišnji natjecateljski program zatvorio sa stilom.

Širok spektar proživljenih emocija i pozitivne reakcije publike na obje predstave pokazuje kako je program trećeg Regionalnog festivala monodrame i više nego nadmašio očekivanja.

U konačnom proglašenju pobjednika natjecateljsklog dijela festivala natječu se dakle: Ljubomir Kerekeš s monodramom „Dimnjačar“, Nikola Milaković s predstavom „Marso“, Elmir Krivalić sa svojim „Američkim snom“, Hasan Sušić s „Kliničkom slikom“ te Radoslav Milenković s komadom „Naši dani“.

U nedjelju, posljednjeg dana festivala, u programu je ceremonija zatvaranja, a potom i velika hit-predstava „Da sam ptica“ s Dariom Lorenci Flatz i Tarikom Filipovićem. Program započinje u 20:30 u HKC-u Nova Bila.