Drugog dana inBox-a održane dvije monodrame: ,,Marso” Nikole Milakovića i ,,Američki san” Elmira Krivalića

Drugog dana festivala održana su čak 4 događaja: dvije natjecateljske predstave, predstava za djecu u izvedbi Pozorišta mladih Sarajevo te promocija knjige.

Promocija knjige „Bosanskohercegovačka teatrologija nakon Drugog svjetskog rata“ doc. dr. sc. Tine Laco održana je u sali HKC-a, a predstava za djecu „Cvrčak i mrav“ Pozorišta mladih Sarajevo oduševila je mnoštvo djece u Domu kulture u Novom Travniku.

Drugi dan natjecateljskog programa inBox-a okrunjen je dvjema predstavama koje se ove godine natječu za status najbolje monodrame festivala. Publiku je najprije bez riječi ostavio, dok je bez riječi i glumio, Nikola Milaković sa svojom predstavom „Marso“. Predstava je to bazirana na pantomimi i koreodrami, a Milaković se, sudeći po reakcijama publike, i više nego uspješno sporazumio s travničkom publikom. Čak i neverbalno.

Zagrijanu publiku željnu teatra potom je potpuno opustio Elmir Krivalić sa svojom predstavom „Američki san“. Ispričao je priču koja je publici bila itekako jasna i koja ju je s oduševljenjem prihvatila. Traženje sreće i boljeg života izvan domovine, odnos žene i muškarca, obiteljske peripetije, ali i razočarenje koje uslijedi kada se spozna da taj život i nije toliko savršen, teme su koje je kroz crni humor i bez cenzure Krivalić donio publici.

Posjetitelje inBoxa u subotu 9.9. očekuje pokazni sat teatarske radionice za djecu koju je tijekom festivala vodila Dženita Imamović-Omerović, kao i promocija knjige za djecu „Mali glumci“ Vahida Klopića i Midhata Mide Kušljugića. U natjecateljskom dijelu programa će večeras na scenu stati Hasan Sušić s monodramom „Klinička slika“ te Radoslav Milenković sa svojom predstavom „Naši dani“. Predstave počinju u 20:30 u HKC-u Nova Bila.