Bjelovarska publika oduševljena ,,Pidžamom za šestero”

U subotu 17. rujna 2022. godine glumci odrasle scene Gradskog kazališta mladih “Vitez” i JU Hrvatski kulturni centar Nova Bila odigrali su predstavu “Pidžama za šestero” u predivnoj dvorani Doma kulture u Bjelovaru u sklopu 11. Komedija FESTA, koji je počeo 15.9., a završava 25.9. 2022. godine kada će biti i dodjela nagrada.

Tajnik JU HKC Nova Bila Ilijana Budimir Trupina, koja u predstavi igra kuharicu Suzu kaže: “U Bjelovaru nam je bilo odlično, u ljepšoj i boljoj dvorani nisam bila, a moje kolegice i kolege iz predstave i ja smo sigurno ovaj put imali jedno od najboljih igranja Pidžame, uspjeli smo održati odličan ritam tijekom igranja, uspjeli smo to iznijet na najbolji mogući način, uspjeli smo publiku nasmijati do suza. Upoznala sam odlične ljude, sigurno nove prijatelje, a posebno bih izdvojila Margaretu Fabičević – Maju, voditeljicu bjelovarskog kazališta koja je dobra duša tog kazališta, a usudim se reći i cijelog Bjelovara.  Kada na čelu nekog društva imate takvu osobu kao što je Maja, tu mora biti puno djece, puno mladih, puno odraslih članova, i puno predstava jer je ona jednostavno savršena u svom poslu i zrači neviđenom pozitivnom energijom koja ti ne dozvoljava da u njenoj blizini budeš neraspoložen.”

Članovi žirija bili su:

Erna Rudnički, hrvatska kazališna, televizijska I filmska glumica iz Bjelovara. Glumica koja je osvojila sve nagrade koje jedan mladi  glumac može osvojiti u Hrvatskoj.

Matija Jakšeković, hrvatski glumac, scenarist, pisac i producent, rođen u Bjelovaru, a o čijem djelovanju bi se moglo jako dugo pisati.

Slaven Klobučar, pjesnik, radio kao tajnik Matice hrvatske Bjelovarsko-Bilogorske županije. Poeziju piše od svoje 11. godine.

Prenosimo vam komentare s Okruglog stola nakon predstave na kojem smo dobili mišljenje članova žirija.

Matija Jakšeković glumce je pitao da li su zadovoljni, na što su oni pomalo stidljivo odgovorili da jesu, ne znajući mišljenje žirija, a nakon toga gospodin Jakšeković je nastavio: “I budite zadovoljni, nemojte ništa mijenjati. Napravili ste komediju zabune, školski i točno. Mi smo komentirali kako smo zaista uživali. Uživali smo gledajući, i jako dugo nismo ovako čistu, jasnu komediju pogledali da mi je bilo baš onako ugodno, da nam je vrijeme brzo prošlo. Zaista vam čestitam na predstavi, odlično ste predstavu odigrali. Ja ću vas sada prepustiti kolegama da vas nastave hvaliti, jer vas samo mogu hvaliti budući da nismo našli niti jednu kritiku.” Nakon ovog komentara voditelj Sajević se našalio: “Budući da ovu predstavu još planiramo igrati, molim Vas nađite im grešku jer tko će nakon ovih pohvala s njima izdržati J.”

Erna Rudnički: “Za jednu amatersku predstavu ovo je na jednoj jako visokoj razini, osjetili ste i publiku koja je zaista reagirala na vas. Ja bih vas sve pohvalila, stvarno lijepo to svi zajedno kao ekipa igrate. Vas bi posebno pohvalila (obraćajući se Ilijani koja igra kuharicu Suzu), stvarno lijepo odigrano, baš mi Vas gust bilo gledati, tako ste opušteni, tako organski to izvodite, a ne dodvoravate se publici. Kao ekipa super funkcionirate i na visokoj ste razini. Ja vam svima iskreno čestitam. Jedino što bih dodala je to da možda još samo malo osvijestite publiku, pljeskove i sačekate s nastavkom dalje jer se na par mjesta niste čuli zbog pljeska, jedino to, al sve je to bilo super.”

Slaven Klobučar: “Dobra večer, meni je bilo lijepo slušati kolege iz žirija, profesionalce što se tiče glumačkog života, ja sam netko tko voli kazalište, tko voli pogledati dobru predstavu, i kao što smo mi već razgovarali, vi ste odigrali predstavu koju bih ja ponovo volio pogledati. Vidio sam da tako lijepo vladate tom pozornicom, tako lijepo se krećete po njoj, i tako lijepo sve to donosite nama kao publici. Jednostavno poželim vidjeti vas ponovo u Bjelovaru. Ja znam da ćete vi nama ponovo doći. Od srca vam čestitam i kažem, kao netko tko voli kazalište, da sam vas zavolio večeras.”

Matija Jakšeković: “Inače amaterska kazališta uvijek afirmiraju to nešto istinsko, ljudsko, ono što svi razumijemo, tako da, radite i dalje, i dalje… Odlični ste!”

Slaven Klobučar: “I još jedan komentar, moram se nadovezati, kada smo izlazili iz kazališta komentirali smo kako predstava šalje odličnu poruku i kako preljuba ima jako puno oko nas. I trebamo razmisliti o tome i shvatiti da je ono što imamo kod kuće najvrjednije, a ne ono sa strane.”

U međuvremenu dok su glumci slušali komentare žirija, drugi gospodin je donio rezultate glasanja, publika je predstavu ocijenila s  4,973 nakon čega je uslijedio pljesak.

Ivan se u ime glumaca zahvalio žiriju na pozitivnim i dobrim komentarima, a na samom kraju zahvalio se Margareti-Maji na gostoprimstvu jer se svi mi ovdje odlično osjećamo.

Bilo je ovo čak 21. igranje Pidžame, a već početkom studenog ekipa putuje u Suboticu, što ne znači da do tada neće još negdje nasmijati publiku. Kako god bilo, od srca im čestitamo i podržavamo u njihovom radu.