Održana premijera filma ,,Praznine” Kazališta mladih „Korifej“

U četvrtak 15. rujna u Kongresnoj dvorani Franšiznog centra u Vitezu održana je premijera dugometražnog dokumentarnog filma ,,Praznine’’. Film je nastao u produkciji Kazališta mladih „Korifej“, a donosi priču o ubijenoj djeci u ratu u Bosni i Hercegovini, te za cilj ima stajati kao opomena današnjim i budućim generacijama u BiH.

Filmsku ekipu čine: Anela Križanac koja potpisuje scenarij i režiju, Jakov Sušac kao snimatelj i montažer, Nikola Matošević autor glazbe, te Alojz Čakarić i Ivan Križanac kao snimatelji tona. Autor plakata je Dejan Pranjković.

Film je financiran od strane Fondacije za kinematografiju FBiH, te dijelom od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Ovaj film je snažno obilježio moj život. Svaka nova priča iznova me duboko razarala ali i davala mi novu snagu da nastavim snimati. Zahvale roditelja što sam uopće došla upitati za njihovu djecu nakon toliko godina, bacala su me na koljena. Njihova ubijena djeca otprilike moji su vršnjaci. Bili smo pod istim nebom u istom paklu rata. Oni su ubijeni, ja sam preživjela. Ako išta danas mogu učiniti, onda mogu napraviti film koji će biti njihov oduzeti glas i njihov produženi krik. Krik koji će nas upozoravati na besmisao rata. Ikad! – kazala je redateljica Anela Križanac.