Održana promocije Osnovne glazbene škole

U petak 9. rujna održana je promocija Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik: Područni odjel Nova Bila učenicima 3. razreda Osnovne škole Nova Bila.

Područni odjel Glazbene škole Nova Bila radi dvadeset i sedam godina, sastavni je dio novotravničke Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca, a sjedište mu je u zgradi HKC-a Nova Bila.

Nastava se odvija na tri odsjeka: klavir, harmonika i gitara. Osnovna glazbena škola traje šest godina. U pripremno odjeljenje upisuju se učenici trećih razreda devetogodišnje škole.

Vrlo često za upis u glazbenu školu javljaju se učenici starijih razreda kojima zakon ne dozvoljava upis u toj dobi. Stoga i ova informacija roditeljima ako imaju djecu u trećem ili četvrtom razredu devetogodišnje škole, a djeca su im zainteresirana za ovaj vid glazbene umjetnosti, da istu upišu na vrijeme.

Cijena upisa je 30 KM. Mjesečna školarina za pripremni razred iznosi 30 KM, a od prvog do šestog razreda je 50 KM. Za upisano drugo dijete iz iste obitelji školarina je umanjena dok je za treće dijete besplatno školovanje.

Po završetku svakog razreda učenici primaju uvjerenja, a po završetku školovanja dodjeljuje se svjedodžba kojom ostvarujete pravo upisa u Srednju glazbenu školu.