Realiziran projekt ,,Održavanje glazbenih radionica za mlade”

Javna ustanova Hrvatski kulturni centar Nova Bila uspješno je realizirala projekt ,,Održavanje glazbenih radionica za mlade”, koji je trajao od rujna 2021. do lipnja 2022. godine. U projektu su sudjelovali mlade glazbenice i glazbenici iz Vokalnog sastava Lašvanske dive i Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila (sekcija Mala škola puhača), ukupno njih 30-ak.

Projekt je financirao Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kojemu se ovom prilikom zahvaljujemo na kontinuiranoj podršci.

Mala škola puhača je sekcija Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila u kojoj djeca školskog uzrasta uče svirati puhačke instrumente, te se pripremaju za članstvo u orkestru Limene glazbe. Voditelj sekcije je prof. Josip Popović. Ukupno je 18 mladih iz ove sekcije sudjelovalo u projektu.

Radionica pjevanja Vokalnog sastava Lašvanske dive je pokrenuta s ciljem da se mladim talentiranim djevojkama pruži edukacija pjevanja i mogućnost članstva u ovom vokalnom sastavu. Voditeljica sekcije je prof. Nanarela Bajo. Ukupno je 10 djevojaka sudjelovalo u projektu.

Aktivnosti projekta su obuhvatile redovite tjedne radionice u periodu rujan 2021./lipanj 2022. te ukupno 23 nastupa spomenutih sastava u istom periodu.