Prvomajska budnica Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila

Članovi Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila svojom su prvomajskom budnicom u ranim jutarnjim satima najavili proslavu Praznika rada u Vitezu, Novom Travniku i Novoj Biloj.

Članovi Limene glazbe su jako sretni što su nakon dvije godine pauze zbog pandemije svojim sugrađanima ponovno odsvirali prvomajsku budnicu. Ovaj tradicionalni nastup seže još od davne 1974. godine, kada je orkestar Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila upravo za Prvi maj imao svoj prvi nastup, tako da se Praznik rada uzima kao rođendan našega društva.

Prva lokacija na kojoj smo svirali bio je Vitez, a potom smo otišli u Novu Bilu na lokaciju kod bolnice i staračkog doma. Nakon Nove Bile uslijedio je put za Novi Travnik gdje smo svirali na dva mjesta, a posebno ćemo istaknuti Caffe Milano i gđu Tanju Mlakić koja je kao i svake prethodne godine domaćinski dočekala naše glazbenike.

Potom smo imali jednu posebnu lokaciju gdje je orkestar svirao po prvi put. Naime, član orkestra Luka Peša jučer je proslavio svoju Krizmu, a naš veseli orkestar mu je odlučio čestitati tako što ga je posjetio kod obiteljske kuće na Putićevu. Ovom prilikom našem Luki čestitamo njegov veliki dan, a njegovim roditeljima Jeleni i Nenadu (dugogodišnji član orkestra) se zahvaljujemo na izvanrednom gostoprimstvu.

Naš prijevoznik danas bio je Ivica Nevistić (također nekadašnji član orkestra), a događaj su medijski popratili Centralna.ba i RTV Herceg Bosne.

Limena glazba, Prvi maj 2022.