Na probi Limene glazbe sudjelovali donatori iz nizozemskog orkestra Breeze Harmony

Na jučerašnjoj probi Limene glazba ,,Lašva” Nova Bila ugostili smo drage prijatelje iz Nizozemske, gospodu Arjena i Hansa Ellinga te njihove supruge. Braća Elling su članovi puhačkog orkestra Breeze Harmony iz Nizozemskog, koji nam je prije nešto više od mjesec dana donirao vrlo vrijednu tubu.

Vrlo smo zadovoljni što smo ih ovom prilikom ugostili, a Hans i Arjen su i zasvirali s orkestrom, demonstriravši svoje veliko glazbeno iskustvo i znanje. Nakon vrlo kvalitetne probe, ravnatelj Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila g. Dragan Đido je pozvao predsjednika Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila g. Marinka Matoševića i kapelnika g. Josipa Popovića, te su kolegama iz Nizozemske uručene zahvalnice i prigodan poklon (boca domaće rakije jabukovače). Ovom prilikom se zahvaljujemo i g. Janu Plaggeu, koji je već posjećivao HKC Nova Bila i Osnovnu školu Nova Bila te bio poveznica naša dva orkestra.

Na probi su također sudjelovala i dva naša bivša člana, saksofonist Erik Marjanović i bubnjar Mario Matošević, koji će, na naše iznimno zadovoljstvo, ponovno zasvirati s Limenom glazbom na uskrsnom koncertu u župnoj crkvi u Novoj Biloj u nedjelju 17. travnja.

Limena glazba. Donatori iz Nizozemske. 12.04.2022.