Predstavljamo aktivnosti HKC-a do kraja 2021. godine

⏺7 koncerata ⏺2 autorske pjesme ⏺1 kazališna predstava ⏺1 promocija knjige

Ukupno 11 dogovorenih događaja, a u periodu do kraja godine očekujemo potvrdu sigurno još njih nekoliko

JU Hrvatski kulturni centar Nova Bila zajedno sa svojim sekcijama i partnerima spreman ulazi u razdoblje godine u kojem su kulturne aktivnosti vrlo intenzivne, razdoblje kada beremo plodove cjelogodišnjeg rada naših sekcija i članova kroz cijelu godinu.

Aktivnosti koje će se realizirati možemo podijeliti na: vlastitu produkciju i organizaciju, koprodukciju i organizaciju s našim partnerima te gostujuće nastupe naših glazbenih sekcija.

➡23.10.2021. Izvođenje predstave „Pidžama za šestero“ u Somboru.
Osmo po redu izvođenje ove iznimno uspješne predstave nastale u koprodukciji Gradskog kazališta mladih Vitez i JU HKC-a Nova Bila.
 
➡23.10.2021. Promocija knjige „Na Vrbasu tekija“ književnika Josipa Mlakića.
Promocija će se održati u sklopu manifestacije ,,Andrićevi dani 2021”, u restoranu ,,Ex ponto” u Travniku s početkom u 18 sati. Promotori: Enes Škrgo i fra Drago Bojić, moderator promocije Anela Križanac. Organizator događaja: JU Hrvatski kulturni centar Nova Bila.
 
➡13.11.2021. Snimanje pjesme „Uz tebe smo Bosno i Hercegovino“ Vokalnog sastava „Lašvanske dive“.
Autorica pjesme je članica Diva Ivana Janko Stupar, glazbenu matricu napravio je Josip Vukoja, a snimanje će se održati u Zenici u profesionalnom studiju.
 
➡25.11. Premijerno izvođenje pjesme „Uz tebe smo Bosno i Hercegovino“ u Travniku u sklopu manifestacije obilježavanja Dana državnosti BiH.
➡29.11.2021. Održat će se koncert Dječjeg zbora ,,Radost”.
Ovaj zbor za djecu predškolskog uzrasta osnovan je 2018. godine, a njegove voditeljice su profesorice Lucija Džepina i Andrijana Lončarević.
 
➡U prvoj polovini prosinca VS „Lašvanske dive“ održat će nastup u sklopu manifestacije ,,Božić u Busovači” koju organizira udruga ,,Mladi zajedno”.
➡17.12. Premijerno izvođenje autorske pjesme „Oj, korita“ VS „Lašvanske dive“ i etno skupine Udruge Čuvarica tradicije.
Tekst za pjesmu napisala je Marijana Dujmušić, a glazbu zajedno Marijana Dujmušić i Josip Dujmušić. Pjesma će se izvesti na Božićnom koncertu ,,Božić u Travniku 2021”.
 
➡10.12.2021. U sali HKC-a. održat će se tradicionalni Božićni koncert učenika Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik – područni odjel Nova Bila.
 
➡17.12. Održat će se Božićni koncert ,,Božić u Travniku 2021”.
Na ovom 15. po redu božićnom koncertu nastupit će sve naše glazbene sekcije te gosti. Usporedo s održavanjem koncerta održat će se i ,,Božićna čarolija u Travniku”.
 
➡22.12.2021. VS „Lašvanske dive“ će nastupiti na božićnom koncertu u Zenici u organizaciji HKD Napredak Zenica i KŠC ”Sv. Pavao” Zenica.
 
➡28.12.2021. VS „Lašvanske dive“ nastupaju na božićnom koncert u Šuici.