Kulturna manifestacija ,,Andrićevi dani 2021” (9.10.-9.11.2021.). HKC jedan od partnera u organizaciji.

Kulturna manifestacija ,,Andrićevi dani” tradicionalno počinje 9. listopada na dan rođenja travničkog nobelovca i velikana Ive Andrića. Glavni nositelj aktivnosti je JU Gradska biblioteka Travnik, koja manifestaciju organizira zajedno s partnerima: JU Centar za kulturu općine Travnik, JU Zavičajni muzej Travnik, HKD Napredak, Hrvatsko kazalište Travnik, KŠC ,,Petar Barbarić” Travnik i JU HKC Nova Bila uz potporu Općine Travnik i resornog kantonalnog ministarstva

HKC će sudjelovati u organizaciji promocije knjige ,,Na Vrbasu tekija” književnika Josipa Mlakića, koja će se održati u subotu 23.10. u restoranu ,,Ex ponto” u Travniku.

Povodom početka manifestacije, jučer je u čitaonici Gradske biblioteke Travnik održana press konferencija. U ime organizatora medijima se obratio koordinator manifestacije, mr. Taik Ganić, koji je iznio informacije vezane za program i programske sadržaje, učesnike, pokrovitelje i sponzore. U ime JU Gradska biblioteka Travnik obratila se doc. dr. Amela Bajrić, u ime JU Centar za kulturu općine Travnik doc. dr. Maja Đurić, suradnica za informiranje i propagandu, u ime Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila, program menadžer HKC-a Anela Križanac, te u ime JU Zavičajni muzej Travnik viši kustos Enes Škrgo. Govornici su predstavili programske sadržaje kandidirane od strane navedenih javnih ustanova, a zatim i uputili zajednički poziv travničkoj publici da posjeti kvalitetan, sadržajan i raznovrstan program ove kulturne manifestacije.

Photo: JU Biblioteka Travnik