U Kaštel Kambelovcu odigrana ”Pidžama za šestero”

KUD Karol Wojtyla slavio je petnaest godina djelovanja, a u nedjelju 18. srpnja slavlje su uveličali i gostujućom predstavom Gradskog kazališta mladih Vitez i JU Hrvatski kulturni centar Nova Bila ”Pidžama za šestero”.

Predstava je odigrana na pozornici ispred Glazbene i Baletne škole u Kaštel Kambelovcu, na zadovoljstvo velike i male publike. Voditelj programa Ante Brajković nakon dječjeg dijela večeri, najavio je komediju ”Pidžama za šestero” namijenjenu starijoj publici i pozvao Ivana Sajevića, umjetničkog voditelja Gradskog kazališta mladih u Vitezu da se obrati publici.

Sajević je pritom kazao kako mu je zadovoljstvo gostovati u Kaštelima, posebno za obljetnicu djelovanja KUD-a Wojtyla te istaknuo povelju o prekograničnoj suradnji koju su međusobno potpisali, a pozdravio je i gradonačelnika Denisa Ivanovića s kojim se nedavno susreo u Srednjoj Bosni. I mi postojimo petnaestak godina, imamo oko stotinu aktivnih članova u Vitezu, a gotovo tisuću ih je proteklih godina prošlo kroz kazalište. Brojke kažu da smo u svojoj produkciji ostvarili 70 predstava i zabilježili više od tisuću raznih nastupa, a godišnje u našoj kazališnoj dvorani imamo pedesetak izvedbi, što naših što gostujućih te smo ostvarili brojne nagrade za nastupe na smotrama i festivalima. U međuvremenu smo pokrenuli priču i u susjednoj Busovači, gdje imamo tridesetak mladih u sklopu udruge ”Uzor”, a planiramo se proširiti na općine Kiseljak i Novi Travnik. Jako je važno mladim ljudima pružiti priliku da imaju mogućnost baviti se kulturom, sportom ili bilo kojom drugom društvenom granom koja je pozitivna za njihov razvoj – kazao nam je Sajević.

Unatoč vjetru koji je u početku zadavao probleme i kojem su morali prilagoditi glumačku igru, glumci su uspješno izveli predstavu i nasmijali publiku.

”Pidžama za šestero” djelo je Marca Camollettija, koju je u koprodukciji GKM-a Vitez i Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila režirao i adaptirao Marko Mirković. Radnja počiva na nizu zabuna koje nastaju zbog zamršenih ljubavnih, odnosno ljubavničkih odnosa između tri žene i tri muškarca. Likove u predstavi igrali su Slaven Katava, Ivanela Brković, Bruno Grebenar, Ilijana Budimir Trupina, Ana Gabrić i Matej Baškarad te su za svoju izvedbu nagrađeni aplauzom.

Slavljenička večer je na kraju zabilježena je zajedničkom fotografijom svih izvođača sa scene i djece koja su bila u publici.

Pidžama za šestero, Kaštel Kambelovac. 18.07.2021.