Pogledajte spot za obradu pjesme ,,Kad bulbuli pjevaju”

U svrhu poticanja kulturnog turizma, na čijoj ponudi sustavno radimo, JU Hrvatski kulturni centar Nova Bila okupio je domaći stručni kadar oko jedne zajedničke ideje – promocija turističkih destinacija općine Travnik kroz predani rad sekcija HKC-a. Konačni proizvod je ovaj video spot koji poklanjamo dragim sugrađanima i svima onima kojima je Travnik u srcu.

Pjesmu ”Kad bulbuli pjevaju” u originalu izvodi legendarni travnički kantautor Seid Memić Vajta, autor teksta pjesme je Rusmir Agačević, a glazbu je napisao Ranko Boban.

Glazbeni aranžman i produkciju obrade pjesme uradio je kapelnik Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila prof. Josip Popović. Za scenarij i režiju snimanja zaslužna je dramaturginja Anela Križanac, a snimatelj je bio Jakov Sušac iz Travnika.

U spotu sudjeluju:

➡Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila

➡Vokalni sastav Lašvanske dive

➡Zbor Osnovne škole Nova Bila

➡Dječji zbor ,,Radost”

Lokacije snimanja:

➡Galica (Vlašić)

➡Tvrđava Stari grad Travnik

➡Bosanska ulica (Travnik)

Glazbene audio dionice snimane su od početka petog mjeseca. Instrumentalne dionice pokriva orkestar Limene glazbe, a vokalne dionice su otpjevali solisti: Davorin Bošnjaković, Slaven Čović, Ivana Janko Stupar i Ilijana Budimir Trupina, uz pratnju Vokalnog sastava Lašvanske dive te dječjih zborova (Zbor Osnovne škole Nova Bila i Dječji zbor ,,Radost’’).

Zahvaljujemo se svim članovima gore navedenih sastava i njihovim voditeljima na trudu, profesionalnosti i strpljenju. Znamo da je bilo izazovno, ali rezultat je itekako vidljiv – a to je prvi glazbeni spot u našoj produkciji.