VS Lašvanske dive nastupile na 3. Etno festivalu u Kupresu

U subotu 3. srpnja na 3. ETNO FESTIVALU “MOJ IVANE – KUPRES 2021.” nastupile su i naše “Lašvanske dive” HKC-a Nova Bila.

U predivnoj sali Hrvatskog doma Kupres  nastupile su sljedeće skupine:

ŽVS “Ivančice” Kupres

HKDU “Sv. Jeronim” Šuica

VS “Lašvanske dive” Nova Bila

HKDU “SV. Ana” Ljuti dolac-Široki Brijeg

Martini band i KUD “Ljubunčić” Livno

HKDU “Sv. Marko” Vionica – Čitluk

Na samom početku večernjeg programa održana je svečana promocija dodjele Certifikata UNESCO-a, a nakon toga uslijedili su nastupi svih skupina koje su se odazvale pozivu i uzele učešće u održavanju festivala. Dive su nastupile druge po redu i izvele skladbe :

Naranča uz solisticu Veroniku Kolak

Zelen lišće goru kiti

Ergen didao

Travniče, moja ljubavi uz solistice Ilijanu Budimir Trupina i Veroniku Kolak.

Nastup je protekao odlično, reakcije publike su bile i više nego odlične, a Dive izjavljuju kako su sigurne da je ovo samo početak jednog predivnog druženja s domaćinima s Kupresa kao i s nekim skupinama s kojima su se ostvarili kontakti i krenulo u dogovaranje gostovanja na mnogim manifestacijama koje organiziraju, a neki od njih će sigurno u skorijoj budućnosti biti naši gosti.

Lašvanske dive upućuju veliko HVALA organizatorima na pozivu te posebno HVALA gospođi Ljerki Maleš i svima koji su bili dio organizacije ovog predivnog festivala. Ističu kako su sretne što su se uspjele odazvati pozivu i biti dio festivala. Iskreno se nadamo kako će se ova suradnja nastaviti.

VS Lašvanske dive, 3. Etno festival ''Moj Ivane - Kupres 2021.''