U HKC-u održana druga premijera predstave ”Pidžama za šestero”

U petak 18. lipnja u sali HKC-a Nova Bila održana je druga premijera predstave “PIDŽAMA ZA ŠESTERO” odrasle kazališne scene, koja je nastala kao produkt potpisivanja sporazuma o suradnji između Gradskog kazališta mladih Vitez i Javne ustanove Hrvatski kulturni centar Nova Bila.

Predstavu je režirao diplomirani glumac Marko Mirković, koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Marca Camelottija. Producenti predstave su Dragan Đido i Ivan Sajević.

U predstavi igraju Bruno Grebenar i Ana Gabrić, koji su pored redatelja Marka Mirkovića dugogodišnji članovi GKM-a Vitez i slobodno možemo reći kako su trenutno uz voditelja i utemeljitelja GKM-a Vitez Ivana Sajevića stubovi ovog kazališta. U predstavi također igraju Ivanela Brković, Ilijana Budimir Trupina i Slaven Katava, koji su se nakon dulje pauze ponovo vratili daskama koje život znače i uživaju u svakoj minuti provedenoj s ovom ekipom. Tu je i diplomirani glumac Matej Baškarad koji je od ranije dio JU HKC Nova Bila.

Svi zajedno tvrde kako im je druženje prioritet i osnova za uspješan rad, i kako jednostavno uživaju dok rade zajedno jer svi gaje ogromnu ljubav prema kazališnoj umjetnosti. U sali JU HKC Nova Bila predstavu su izveli pred odličnom publikom kojoj su pored fantastične predstave pokazali i ogroman trud koji su uložili pored svih drugih poslova kojima se bave. Publika je definitivno uživala i nasmijala se do suza.

Nakon završetka predstave glumce je predstavio Ivan Sajević te prenio daljnje planove vezane za igranje predstave u gotovo svim gradovima naše županije, a u planu su igranja u Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj. Reprize će se sigurno igrati i na sceni HKC-a, kao i sceni kazališne dvorane Vitez.