U Vitezu održana prva premijera predstave ”Pidžama za šestero”

U četvrtak 17. lipnja u Vitezu je održana prva premijera predstave “PIDŽAMA ZA ŠESTERO” odrasle kazališne scene koja je nastala kao produkt potpisivanja sporazuma o suradnji između Gradskog kazališta mladih Vitez i Javne ustanove Hrvatski kulturni centar Nova Bila. Budući da se radi o koprodukciji, predstava će imati dvije premijere u dvije matične kuće.

Predstavu je režirao diplomirani glumac Marko Mirković koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Marca Camelottija. U prepunoj kazališnoj dvorani Vitez predstavu su odigrali: Slaven Katava, Ivanela Brković, Bruno Grebenar, Ilijana Budimir Trupina, Ana Gabrić i Matej Baškarad. Neizostavna tehnička podrška je Svjetlana Križanović, a producenti predstave su Dragan Đido i Ivan Sajević.

Uz odličnu izvedbu glumaca publika je definitivno uživala smijući se doslovno do suza. Predstava je bila pravo osvježenje nakon svega što smo proživljavali u protekloj godini i pol dana. Svima nam je ovo bilo itekako potrebno, kako publici tako i glumcima. Glumci kažu kako su iza njih više od dvije godine rada s pauzama koje je diktirala pandemija i koja je cijeli proces usporila, ali upravo to je pokazalo kako su čvrsti u svojoj odluci i kako su neizmjerno željeli da predstava doživi svjetlo dana.

Nakon dvije premijere, predstava će se igrati u svim u gotovo svim gradovima naše županije, u nekoliko gradova Hercegovine, u Srbiji i Hrvatskoj. Sigurno će se opet vratiti u predivnu Kazališnu dvoranu Vitez i pred odličnu vitešku publiku.