Zajednički nastup Limene glazbe i Lašvanskih diva na Adventskom druženju u Kiseljaku

                                                                                                             

Napokon jedan zajednički live nastup ove godine! Iako je u Kiseljaku bilo dosta hladno, i za pjevati a pogotovo za svirati puhačke instrumente, glazbenice i glazbenici iz Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila i Vokalnog sastava Lašvanske dive dostojno su predstavili Novu Bilu i HKC.

Osim predstavljanja Kuće u kojoj djeluju, oni su na odličan način predstavili i vlastita glazbena umijeća, kao i veliki trud koji su u proteklih nekoliko mjeseci uložili u stvaranje repertoara božićnih pjesama. Neke od sinoć otpjevanih/odsviranih pjesama naći će se na videu Božićnog koncerta, koji je snimljen i upravo se nalazi u fazi finalne montaže.

U Kiseljaku smo prezentirali čak 17 pjesama u tri bloka (dakle debelo preko sat vremena programa), a domaćini su to prepoznali. Hvala im na pozivu i što su bili vesela adventska publika!

A posebno veliko hvala ide svim članicama i članovima Diva i Limene glazbe, i naravno njihovim voditeljima, na trudu i zalaganju, kao i umijeću kojeg pokazuju. Ovim nastupom ta dva sastava zaključili su svoje višemjesečne aktivnosti u sklopu projekta ,,Jačanje glazbenih sastava mladih u Novoj Biloj”. U sklopu radionice pjevanja Lašvanskih diva, koju vodi prof. Nanarela Bajo, sudjelovalo je 11 djevojaka od kojih je većina sinoć nastupila u Kiseljaku. U aktivnostima Male škole puhača (sekcija Limene glazbe koju vodi prof. Josip Popović) u proteklim mjesecima sudjelovalo je preko 20 polaznika, a napredni polaznici su već dio odraslog orkestra Limene glazbe.

Nastupom u Kiseljaku zaključili smo radne aktivnosti, a sada slijedi prezentacija rada. Na Badnjak (na ovom FB profilu) ekskluzivno ćemo objaviti video Božićnog koncerta ,,Božić u Travniku 2020”, a TV premijera će biti 26. prosinca na BHT1. Navedni ,,Božić u Travniku 2020” i ovaj nastup u Kiseljaku dio su projekta ,,Glazbeni Božić u Lašvanskoj dolini’‘, kojeg je podržalo Federalno ministarstvo kulture i športa.

Projekt ,,Jačanje glazbenih sastava mladih u Novoj Biloj” realizira se u sklopu projekta ,,Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo – EMBRACE”, kojeg financira Vlada Kraljevine Norveške, a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda – UNDP