U HKC-u održana premijera mjuzikla ,,Aska i vuk” u izvedbi Kazališta mladih ,,Korifej”

                                                                                                                      

U kontroliranim epidemiološkim uvjetima u nedjelju 29.11.2020. godine s početkom u 18.30 h na sceni Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila odigrana je premijera dječjeg mjuzikla ,,Aska i vuk” u izvedbi Dječje scene Kazališta mladih ,,Korifej”. Zbog minimaliziranja epidemioloških rizika premijera je bila zatvorena za javnost te su nazočili samo roditelji glumaca i voditelji sekcija HKC-a.

Dječji mjuzikl ,,Aska i vuk” kreiran je u sklopu projekta ,,Jačanje glazbenih sastava mladih u Novoj Biloj”. Režiju potpisuje voditeljica Kazališta mladih ,,Korifej” dramaturginja Anela Križanac, a glazbu za mjuzikl je kreirao prof. Josip Popović, kapelnik Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila i voditelj Male škole puhača. U mjuziklu igraju: Matea Popović, Marta Matošević, Vanja Vidović, Danijel Križanac, Ana Gazibarić i Petra Peša. Tehnička podrška bio je Petar Križanac, a za scenografiju zadužen Ivan Križanac.

Kreiran prema noveli našeg književnog velikana Ive Andrića, mjuzikl nosi univerzalnu poruku kako treba prepoznati i njegovati talente kod djece, te kako umjetnost i ljepota pobjeđuju zlo.

Beskrajno smo radosni što smo, nedaćama unatoč, sklopili predstavu i spremili je na dugo putovanje. Hvala Hrvatskom kulturnom centru Nova Bila, Limenoj glazbi ,,Lašva” Nova Bila, profesoru Josipu Popoviću i svima onima koji su podržali ovaj projekt, istaknula je voditeljica Korifeja Anela Križanac.

Prethodno je kompletan mjuzikl snimljen u produkciji Foto-Studio Brzoka (posebne zahvale snimatelju Siniši Smiljiću), a trailer snimka možete pogledati na našem YouTube kanalu te Facebook i Instagram profilu.

Projekt ,,Jačanje glazbenih sastava mladih u Novoj Biloj” realizira se u sklopu projekta ,,Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo – EMBRACE”, kojeg financira Vlada Kraljevine Norveške, a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda – UNDP.