U Travniku otvorena manifestacija ,,Andrićevi dani 2020″, u sklopu koje će HKC premijerno predstaviti dječji mjuzikl ,,Aska i vuk”

U petak 09.10.2020. u prostorijama Rodne kuće Iva Andrića upriličena je press konferencija povodom otvaranja manifestacije „Andrićevi dani 2020“.

Tom prigodom programa menadžer Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila, diplomirana dramaturginja Anela Križanac, najavila je program s kojim se HKC ove godine predstavlja na spomenutoj manifestaciji. Najavljen je mjuzikl za djecu „Aska i Vuk“ Ive Andrića, u režiji i dramatizaciji Anele Križanac. Naglašeno je kako je mjuzikl vlastita produkcija Hrvatskog kulturnog centra, te da će biti kreiran kroz suradnju Kazališta mladih „Korifej“ Male škole puhača, a u sklopu projekta ,,Jačanje glazbenih sastava mladih u Novoj Biloj” podržanog od strane Vlade Kraljevine Norveške i UNDP-a.

Mjuzikl nosi univerzalnu poruku kako treba prepoznati i njegovati talente kod djece, te kako umjetnost i ljepota pobjeđuju zlo. Autor glazbe za mjuzikl je prof. Josip Popović.

Premijera mjuzikla je 6. studenog 2020. u sali Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila.