Završen drugi mjesec aktivnosti projekta ,,Jačanje glazbenih sastava mladih u Novoj Biloj”

                                                                                                                     

Projektom, ,,Jačanje glazbenih sastava mladih u Novoj Biloj” radimo na povećanju kapaciteta pet glazbenih sastava i jednog kazalište mladih. Nositelj projekta je Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila, a ciljna grupa su članovi sljedećih sastava:

  • Male škole puhača (Limene glazbe),
  • Radionice pjevanja VS Lašvanske dive,
  • Kazališta mladih Korifej,
  • Ansambla gitara HKC-a,
  • Dječjeg zbora ,,Radost”
  • Zbora Osnovne škole Nova Bila.

Protekao je drugi mjesec aktivnosti projekta ,,Jačanje glazbenih sastava mladih u Novoj Biloj” u kojem (trenutno) sudjeluje 82 polaznika i 7 edukatora iz 6 sekcija.

Polaznici zajedno sa svojim voditeljima/edukatorima marljivo rade na jačanju svojih glazbenih vještina, ili pak glumačkih u slučaju Kazališta mladih Korifej, koje priprema mjuzikl na temu dječjih prava kroz adaptaciju Andrićeve novele ,,Aska i vuk”.

Svim polaznicima želimo puno uspjeha u usvajanju glazbenih vještina, da se druže i zabave te da iskoriste činjenicu da su dio edukativnog kolektiva. Jer svako novo znanje i nova vještina sigurno će im dobro doći.

Voditeljima se zahvaljujemo na zaista plodnoj suradnji te želji i trudu da prenesu svoje znanje. A na sve apeliramo da nose maske i pridržavaju se epidemioloških mjera – da sačuvamo jedni druge.

Ovim putem još jednom obavještavamo sve zainteresirane osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta za učlanjenje u jedan od gore nabrojanih glazbenih/glumačkih sastava. Prijaviti se možete: na Facebook profilima sastava, svaki radni dan od 10 do 17 h u prostoru HKC-a Nova Bila ili na brojeve telefona 030 707 046 i 063 688 547.

Od sredstava projekta obnovili smo asortiman instrumenata kroz kupovinu novih ili reparaciju starih instrumenata, tako da smo osnaženi i u tom smislu, a uskoro ćemo realizirati i izlet za polaznike te izraditi projektne majice s logom svih sekcija.

Projekt ,,Jačanje glazbenih sastava mladih u Novoj Biloj” provodi se u sklopu projekta ,,Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo – EMBRACE”, koji financira Vlada Kraljevine Norveške, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

#EMBRACE #civilnodruštvo