Počela realizacija projekta Jačanje glazbenih sastava mladih u Novoj Biloj

                                                                                                                      

Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila i partneri počeli su s realizacijom prvih aktivnosti projekta JAČANJE GLAZBENIH SASTAVA MLADIH U NOVOJ BILOJ.

Polaznici Male škole puhača i Dječje scene Kazališta mladih ,,Korifej” sa svojim voditeljima Josipom Popovićem i Anelom Križanac odradili su prve probe.

Profesor Popović će se djecom osnovnoškolskog uzrasta kroz period do kraja godine raditi na savladavanju sviranja puhačkih instrumenata i pripremi za članstvo u orkestru Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila. Dramaturginja Križanac će sa svojim mladim glumcima i drugim glazbenicima iz ciljne grupe raditi na stvaranju mjuzikla na temu dječjih prava.

,,Jačanje glazbenih sastava mladih u Novoj Biloj” se realizira u sklopu projekta ,,Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo” – EMBRACE, kojeg financira Vlada Kraljevine Norveške, a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

Ciljnu grupu projekta čine sljedeći sastavi:

Mala škola puhača – omladinska sekcija Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila,
Polaznice radionice pjevanja Vokalnog sastava ,,Lašvanske dive”,
Ansambl gitara HKC-a
Dječji zbor ,,Radost” HKC-a,
Zbor Osnovne škole Nova Bila,
Kazalište mladih ,,Korifej”.

Svrha projekta je jačanje kapaciteta odabranih glazbenih sastava s područja Nove Bile za rad s mladima i stvaranje uvjeta za njihov dugoročni razvoj. Projekt će trajati do 31.12.2020.