Održan sastanak Kriznog stožera MZ Nova Bila. Pohvaljen rad volontera, a građane se moli za strpljenje.

U nedjelju 19. travnja održan je sastanak Kriznog stožera Mjesne zajednice Nova Bila na kojem su se evaluirale dosadašnje aktivnosti u borbi protiv epidemije koronavirusa, date daljnje smjernice djelovanja te doneseni novi zaključci.

➡️Pohvaljen je RAD VOLONTERA MZ Nova Bila, koji su na prostoru Nove Bile odradili preko tisuću intervencija (dostava hrane i lijekova osobama iznad 65 godina, vožnja u ambulantu, podjela paketa pomoći itd.).
➡️Pohvaljeno je PONAŠANJE GRAĐANA, koji se u velikoj većini pridržavaju mjera, iskazuju razumijevanje i poštivaju mjere, a to je dovelo do toga da u Novoj Biloj do sada nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze. Nadamo se da će takvo stanje i ostati, te molimo za još malo strpljenja da bismo konačno suzbili epidemiju i vratili se normalnom stanju.

Doneseni su sljedeći ZAKLJUČCI:
▪️Predložit će se nadležnim organima vlasti efikasnija organizacija rada zdravstvenih ustanova, radi EFIKASNIJEG LIJEČENJA BOLESTI koje nisu povezane s koronavirusom, a za koje smatramo da su trenutno zapostavljene.
▪️Predložit će se češća DEZINFEKCIJA FIRMI koje još uvijek posluju, radi smanjenja rizika zaraze velikog broja radnika. Zaraza radnika bi izazvala ogromne posljedice u vidu širenja epidemije, a to bi se negativno odrazilo na gospodarstvo i socijalnu sliku naše mjesne zajednice i šire.
▪️Nadležnim organima će se predložiti da pripadnici POLICIJE na području MZ Nova Bila budu raspoređeni 24 sata. Radi preventive i bolje kontrole propisanih mjera: samoizolacije, zabrane kretanja starijim i mlađim osobama te policijskog sata. Također, radi kontrole kretanja MIGRANATA koji za vrijeme policijskog sata slobodno šeću područjem Nove Bile.