VS Lašvanske dive odličnim koncertom proslavile pet godina djelovanja

U srijedu 11. prosinca 2019. godine u sali Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila održan je koncert Vokalnog sastava „Lašvanske dive“ HKC-a Nova Bila povodom pet godina postojanja i uspješnog rada. Ovaj jubilej Dive su željele proslaviti u krugu prijatelja, stoga su pozvani upravo oni koji su u proteklih pet godina na različite načine bili podrška ove predivne priče, priče koja se kao ideja rodila pod krovom HKC-a Nova Bila, rasla i narasla u nešto prelijepo.

         

Budući da se rođendani slave s prijateljima, Dive prijatelje nisu imale samo u publici nego i na sceni. Doprinos koncertu i podršku Divama, svojim nastupom, dali su i Vokalna skupina „Viteški akordi“ Vitez s kojima su Dive potpisale sporazum o suradnji i na toj suradnji vrijedno rade.

Vokalni sastav „Lašvanske dive“ djeluju od 22. listopada 2014. godine. Ideja o pokretanju Diva rođena je i realizirana pod krovom JU Hrvatski kulturni centar Nova Bila pod čijim okriljem djeluju već punih pet godina. U prosincu 2017. godine Dive su registrirane kao udruženje građana. Od svog osnutka do danas sudjeluju u velikom broju manifestacija, smotri, obilježavanjima važnih obljetnica i sl. Osim nastupa u svojoj općini, susjednim općinama, odnosno u svojoj državi, Dive su nastupale i izvan granica Bosne i Hercegovine, a neki od tih nastupa realizirani su u Zagrebu, Dugom Selu, Osijeku, Vukovaru itd. Svakim nastupom ponosno predstavljaju svoju krovnu instituciju kao i općinu Travnik. Dive trenutno čini 9 ženskih glasova, a taj broj planiraju proširiti početkom 2020. godine.

Budući da se nalazimo u vremenu Došašća, Dive su odlučile koncert otvoriti pjesmom ,,Radujte se narodi”. Nakon toga nastupili su VS Viteški akordi, koji su pod vodstvom profesorice Olge Krezić izveli pjesme ,,Djetešce nam se rodilo” i ,,U se vrijeme godišta”.

U pet godina postojanja, Dive iza sebe imaju više od 100 nastupa, a svoj uspjeh dijele sa svima koji su ih u proteklih pet godina podržavali. Kao veliku podršku izdvajaju općinu Travnik, koja je i pokrovitelj ovog koncerta, no kao najveću podršku izdvajaju Hrvatski kulturni centar Nova Bila na čelu s ravnateljem Draganom Đidom koji je ujedno i predsjednik VS Lašvanske dive. Dao nam je ime, bio nam je vjetar u leđa od prvog dana do danas, pronalazio rješenja za svaki problem, pronalazio prilike za nastupe u vrijeme kada su bile na samom početku, podržavao ideje, a to je vrjednije od zlata, ističe članica Diva Ilijana Budimir Trupina.

U trećem bloku koncerta Dive su izvele dvije skladbe ,,Moja diridika” i ,,Zelena naranča”. Nakon toga nastupili su Akordi s dvije skladbe i to ,,Igra kolo” i ,,Što to bješe ljubav”, a službeni dio koncerta zaključile su Dive s izvedbom skladbe ,,Naranča”. Tajnica Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila i Vokalnog sastava Lašvanske dive, Ilijana Budimir Trupina, zahvalila se svim prijateljima na dolasku, posebno načelniku općine Travnik g. Admiru Hadžiemriću i predsjedateljici Općinskog vijeća Travnik gđi. Vlatki Lovrinović, a najveću zahvalu uputila je svojim kolegicama koje su neumorno dolazile na probe uvježbavati repertoar. To su žene, majke s jako puno privatnih obveza, ali to ih nije omelo u postizanju zajedničkog cilja. Također se zahvalila gospođi Željki Frljić koja je prihvatila ulogu voditeljice i koordinatorice programa, gospodinu Ivi Jandriću koji je na poseban način uljepšao cijeli događaj.

Cijenjeni prijatelji, podrška i sponzori Diva u proteklih pet godina bili su:

1. Općina Travnik, na čelu s načelnikom Admirom Hadžiemrićem
2. JU Hrvatski kulturni centar Nova Bila
3. Vlatka Lovrinović, predsjedateljica Općinskog vijeća Travnik
4. OO HDZ-a BiH Travnik
5. ŽO HDZ-a BiH
6. ŽO HDZ-a 1990
7. gospodin Niko Grganović, bivši predsjedatelj Općinskog vijeća Travnik
8. Bojan Domić, ministar znanosti, prosvjete, kulture i sporta
9. Marinko Čavara, predsjednik FBiH
10. Marina Pendeš, ministrica odbrane BiH
11. Gospođa Katica Čerkez, bivša ministrica znanosti, prosvjete kulture i sporta
12. Palavra d.o.o.
13. Fra Drago Pranješ, gvardijan samostana Guča Gora
14. Fra Slavko Petrušić
15. Fra Zoran Livančić
16. Frizerland Vitez
17. Ecos Vitez
18. Kristal d.o.o. Vitez
19. gospodin Miroslav Biljaka –Biljaka trans Nova Bila
20. Nobil d.o.o.

Ovaj koncert realiziran je sredstvima projekta ,,Svečani koncerti povodom pet godina djelovanja VS Lašvanske dive” financiranog od strane Općine Travnik.

Dive se također zahvaljuju: članovima Povjerenstva za društvene djelatnosti Općine Travnik, Tanji Mlakić na prelijepim dekoracijama i cateringu, Ani Bošnjak Mišković na prekrasnoj torti te na kraju veliko hvala Viteškim akordima i njihovom nastupu, darovima i neizmjernoj ljubavi s kojom su bili dio ovog rođendanskog koncerta Diva.

Lašvanske dive, Koncert povodom pet godina djelovanja. 11.12.2019.