U Vitezu održan koncert ,,U susret Božiću”. Nastupila četiri glazbena sastava iz Viteza i Nove Bile.

Realiziran je prvi od dva božićna koncerta Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila u sklopu projekta Glazbeni Božić u Lašvanskoj dolini, kojeg financiraju Općina Travnik i Federalno ministarstvo kulture i sporta. U Vitezu je 4. prosinca održan koncert pod nazivom ,,U susret Božiću”.

Nastupili su:

 • Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila,
 • Vokalni sastav Lašvanske dive HKC-a,
 • Vokalni sastav Viteški akordi,
 • Orkestar harmonika HKD Napredak Vitez.

U prepunoj Kazališnoj dvorani u Vitezu mogao se osjetiti duh početka Adventa prožet božićnim melodijama i pjesmama. Jer, “krila Bog ne dade čovjeku nego anđelu, a umjesto krila Bog je čovjeku dao pjesmu da na njoj može letjeti kao anđeo i sve što se običnom riječju i pričom ne može iskazati, staje u pjesmu”.

Vodeći se time da pjesma čovjeku upotpunjuje dušu, naše glazbenice i glazbenici iz Limene glazbe i Lašvanskih diva odlučili su svoj talent – kao dio svoje duše – pokloniti građanima Viteza i cijele Lašvanske doline. Nakon ovog koncerta slijede završne pripreme za naš 13. tradicionalni Božićni koncert u Travniku, čime ćemo zaokružiti ovaj projekt Glazbenog Božića u Lašvanskoj dolini i zajedno s našim sugrađanima radosno dočekati Božić, istaknuo je Dragan Đido, menadžer Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila i predsjednik VS Lašvanske dive.

U koncertnom programu koji je trajao nešto duže od sat vremena (zbog dva bisa: Jingle Bells i Ta tvoja barka, koja je publika tražila od orkestra Limene glazbe), izvele su se sljedeće točke:

Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila I. blok:

 1. Majko – solist Slaven Čović
 2. Najljepše su oči moje majke – solistica Ilijana Budimir Trupina
 3. Zlatna ribica – solist Slaven Čović
 4. Jingle bell rocks

Orkestar harmonika HKD Napredak Vitez:

 1. Offenbach : Orfej u podzemlju
 2. Can – Can i Strauss : Radetzky march

Vokalni sastav Lašvanske dive HKC-a:

 1. Radujte se narodi
 2. Ovo je naša krv – solistica Ivana Janko Stupar

Vokalni sastav Viteški akordi: 

 1.  Radujmo se i kličimo
 2.  Ladarke

Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila II. blok:

 1. Lijepa li si – solist Slaven Čović
 2. Latin gold
 3. Narodi nam se (uz Viteške akorde i Lašvanske dive).

Ovaj koncert je nastao kao produkt suradnje između Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila i Gradskog kazališta mladih te sporazuma o suradnji ove dvije udruge potpisanog u lipnju ove godine. Sporazum o suradnji tada je također potpisan i između Limene glazbe i VS Lašvanske dive, tako da su te tri skupine/udruge zajedničkim snagama realizirale ovu lijepu priču u Vitezu.

Iskoristit ćemo priliku i čestitati: 45. rođendan Limenoj glazbi ,,Lašva” Nova Bila, 22. rođendan Viteškim akordima i 5. rođendan Lašvanskim divama uz želju da ustraju u svom zajedništvu još dugi niz godina u kojima će sve nas i dalje uveseljavati svojim pjevanjem i postojanjem, istaknuo je g. Ivan Sajević, predsjednik Gradskog kazališta mladih Vitez.

Nakon završetka koncerta izvođači iz četiri glazbena sastava zajedno su otišli na domjenak u motel Bor u Vitezu, gdje su, kako to i priliči, kroz pjesmu i druženje dodatno učvrstili uspostavljenu suradnju. A nove zajedničke aktivnosti, kao produkti te suradnje, realizirat će se vrlo skoro. Dogovoren je nastup VS Viteški akordi na Božićnom koncertu u Travniku (20. prosinca), kojeg također organizira Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila i na kojeg vas sve ljubazno pozivamo. Također VS Viteški akordi nastupit će i na koncertu povodom petog rođendana Lašvanskih diva, koji će se održati u srijedu 11. prosinca u HKC-u Nova Bila.

Božićni koncert ,,U susret Božiću''. Vitez. 04.12.2019.