Realiziran projekt ,,Srce Bosne za Slavoniju i Dalmaciju”, Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila posjetila Đakovo

Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila je u žestokom ritmu. Prošlog tjedna realizirali smo ,,Humanitarnu kulturnu karavanu” te nastupili u Zavodu Bakovići u Fojnici i u Centru ,,Duga” u Novom Travniku, a jučer smo u sklopu projekta ,,Srce Bosne za Slavoniju i Dalmaciju: glazbeno-humanitarna karavana” nastupili u Domu za starije i nemoćne osobe Đakovo. Nadalje, slijede Božićni koncerti u Vitezu (4. prosinca) i Travniku (20. prosinca), kao i nastup za obilježavanje Bijelog puta u Novoj Biloj.

Od srca se nadamo da smo humanitarnim nastupima u Novom Travniku, Fojnici i Đakovu obradovali štićenike domova. Riječ je o ugroženim i nemoćnim kategorijama društva: mentalno invalidnim osobama, djeci s posebnim potrebama te starijim osobama, koje po našem mišljenju zaslužuju posebnu pažnju, a pogotovo u ovo nadolazeće božićno vrijeme.

Projekt ,,Srce Bosne za Slavoniju i Dalmaciju: glazbeno-humanitarna karavana” isfinanciran je od strane Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kojemu se ovom prilikom zahvaljujemo što je prepoznao našu udrugu i naš rad, a nadamo se da će to i ubuduće.

Za Đakovo smo krenuli u ranim jutarnjim satima s autoprijevoznikom Bus Komerc d.o.o. iz Viteza. Po dolasku u Đakovo odmah smo se zaputili u Dom za starije i nemoćne osobe Đakovo gdje smo izuzetno lijepo primljeni. Štićenici su uživali u glazbenim numerama koje im je pripremio naš orkestar na čelu s Josipom Popovićem, pa su tako odslušali: Zlatnu ribicu, Lijepa li si, pjesmu Majko, Najljepše su oči moje majke, Jingle bell rock, Kraljice neba, Ta tvoja barka mala te Zvijezdu Danicu koju je otpjevala Matea Popović. Solisti izvođači su bili još i Slaven Čović i Ilijana Budimir Trupina.

Nakon izvođenje pjesama uz pratnju razdraganih umirovljenika, a poneki su čak i zaplesali pokazavši zavidno umijeće, uslijedila je primopredaja zahvalnica, plaketa, predstavljanje projekta, a predsjednik Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila g. Marinko Matošević je ravnateljici Doma uručio laptop kojeg smo kupili od sredstava projekta.

Tjedan dana prije posjete Đakovu (subota, 16.11.) posjetili smo Edukacijsko rehabilitacijski centar ,,Duga” Novi Travnik koji radi s djecom s posebnim potrebama. Također, održali smo koncert i štićenicima poklonili laptop (Lenovo) financiran sredstvima ovoga projekta.

   

Grad Đakovo se može pohvaliti svojom čuvenom katedralom i Trgom Josipa Juraja Strossmayera, a djelatnica Doma gđica. Silvija se svesrdno ponudila da nam bude vodič. Boravak u impozantnoj katedrali menadžer Limene glazbe g. Dragan Đido iskoristio je za jednu veoma romantičnu gestu. Naime, gospodin i gospođa Đido su upravo jučer (25.11.) proslavili tridesetu godišnjicu braka, a podno oltara katedrale Dragan je Mariju zamolio za narednih trideset godina braka i poklonio je prigodni prsten, uz oduševljenje i odobravanje ostalih članova ekspedicije.

Po završetku obilaska centra lijepoga Đakova počastili smo se ručkom u restoranu Gradski podrum Đakovo i zaputili se kući u Novu Bilu.

Limena glazba, Đakovo. 25.11.2019.