Limena glazba ovaj mjesec provodi dva projekta financirana od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta i Vlade RH

Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila je u intenzivnim pripremama za provođenje dva projekta u ovome mjesecu. Riječ je o Humanitarnoj kulturnoj karavani koju je u iznosu od 3.000,00 KM podržalo Federalno ministarstvo kulture i sporta i o projektu Srce Bosne za Slavoniju i Dalmaciju: glazbeno-humanitarna karavana podržanog od strane Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske (Vlada RH) u iznosu od 15.000,00 kn.

U sklopu projekta podržanog od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta dogovoren je nastup u Fojnici  16. studenog u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići, a uskoro očekujemo potvrdu nastupa u jednom domu koji zbrinjava potrebitu i ugroženu djecu.

Za provođenje aktivnosti u Slavoniji odlučili smo se za Dom za starije i nemoćne osobe Đakovo (24. i 25. studenog). Administracija trenutno obavlja svoj dio posla oko putovanja, rezervacije smještaja i ostalih tehničkih pojedinosti, a orkestar na svojim probama ponedjeljkom i četvrtkom obavlja kreativni dio posla.

U oba projekta riječ je humanitarnim nastupima naših glazbenih skupina usmjerenim prema ciljnoj skupini ugroženih društvenih populacija: starijim i nemoćnim osobama, mentalno invalidnim osobama i djeci s posebnim potrebama. Te društvene skupine žive na svojevrsnom rubu društva, marginalizirane su i često izolirane te nemaju čestu prigodu uživati glazbene koncerte koje će im naša Limena glazba besplatno podariti.

Sredstvima projekta svakom domu/zavodu ćemo također osigurati jedan laptop kao poklon našeg udruženja štićenicima domova.

Projektne aktivnosti su startale još u devetom mjesecu s redovitim probama našeg orkestra, na kojima se uvježbava repertoar pjesama za nastupe.