Poznati glumac Damir Kustura održao glumačku radionicu s članovima Kazališta mladih ,,Korifej”

Jučer (nedjelja, 20. listopada) je u Hrvatskom kulturnom centru u Novoj Biloj održana radionica za glumce. Radionicu je vodio bosanskohercegovački glumac, redatelj i producent Damir Kustura. Diplomirao je 2007 na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti, na odsjeku za glumu, u klasi profesora Admira Glamočaka i Izudina Bajrovića.

Kustura je član Pozorišta mladih, igrao je u mnogim filmovima u regiji te je s glumicom Jasnom Diklić osnovao “Internacionalni festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Juventafest”.

Ovom prilikom držao je glumačku radionicu za glumce Kazališta mladih “Korifej”. Naši glumci imali su priliku iz prakse učiti o ekspresiji, pokretu i govoru na sceni te raditi na odnosima likova unutar scene u odnosu na tekst.

Zahvalni smo što nam je pružena prilika da radimo s iskusnim profesionalcem i steknemo nova znanja i vještine. Izuzetna je čast da glumac s toliko iskustva, koji je aktivan u kazalištu i filmskoj industriji, unutar svog pretrpanog rasporeda, odvoji svoje vrijeme za rad s nama. Radionica je ovoga puta organizirana uz podršku Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta KSB/SBK i ovim putem im se zahvaljujemo na tome.