Film Anele Križanac ,,Bit ćete mi svjedoci” na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu

Sarajevo Film Festival (SFF), jedan od istaknutijih filmskih festivala u jugoistočnoj Europi, ove godine će se održati 25. put (od 16. do 23. kolovoza), a svog predstavnika na ovom prestižnom kulturnom događaju konačno će imati i Središnja Bosna. Riječ je o filmu ,,Bit ćete mi svjedoci” kojeg potpisuje Anela Križanac. 

Termin projekcije filma je 19. kolovoza u 14:45 u Cinema City u Sarajevu.

Dokumentarni film “Bit ćete mi svjedoci” započeo je s pretprodukcijom u proljeće 2018. Snimao se na više od 20 lokacija – od Kiseljaka, preko Tuzle sve do Rame. Premijeru je doživio sredinom lipnja u Sarajevu. Scenarij i režiju filma potpisuje Anela Križanac kojoj je ovo prvi film. Snimatelj je Igor Lovrinović, a producent Domagoj Šimić. Ekipa filma je posebno sretna i ponosna što će film svjetsku premijeru doživjeti na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu u Programu BH filma.

Ovim povodom, Križanac je za Artinfo kazala kako joj nastup na SFF-u jako imponira. “Čast mi je nastupiti sa svojim filmom na Festivalu na kojemu sam kao studentica učila o filmu i sanjarila o nastupu na istom”, a glede daljnjih planova i nastavka karijere dodala je: “film je čaroban svijet koji te brzo obuzme i o kome postaneš brzo ovisan. Bila bih najsretnija kada bih mogla raditi i na filmu i u teatru”.

Podsjećamo, Anela Križanac je diplomirana dramaturginja i dramska pedagoginja iz Travnika (Nove Bile), uposlenica je Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila u kojem je 2006. godine osnovala Kazalište mladih “Korifej”, koje se okrunilo sa skoro 20 značajnih premijera. Od 2012. godine radi u studentskom teatru Franjevačke teologije u Sarajevu gdje je realizirala desetak predstava od kojih je među uspješnijima predstava “Kraljica Bosne”. Križanac je nedavno dobila i međunarodnu nagradu za razvoj dramskog odgoja, “Grozdanin kikot”.

Copy: Artinfo.ba