„Carevo novo ruho“ GKM-a Vitez na sceni Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila

Dragi naši prijatelji, čitatelji i svi drugi, i ovaj mjesec u Hrvatskom kulturnom centru Nova Bila osvježenje će donijeti članovi Gradskog kazališta mladih Vitez s predstavom „Carevo novo ruho“.

Neizmjerno nam je zadovoljstvo ugostiti kazalištarce iz Viteza s njihovim voditeljom Ivanom Sajevićom, koji je prije 13 godina pokrenuo Gradsko kazalište mladih Vitez i zajedno sa svim bivšim i sadašnjim članovima postigao odlične rezultate s oko 70 predstava. GKM Vitez danas ima oko 100 članova.

„Carevo novo ruho“ jedna je od onih priča koje se podjednako obraćaju djeci i odraslima. Prošlo je i više od jednog stoljeća od kad je nastala ova Andersenova bajka. Naime, ova bajka je djeci zanimljiva upravo zbog toga što dijete ima ulogu superiornog lika u njoj. Odrasli vrlo često, zbog straha od ugroženosti njihovog položaja u društvu, pristaju na razne predodžbe stvari i događaja koje im se plasiraju kao jedina istina. Međutim, djeca naivno i čisto progovaraju o stvarima točno onako kako ih oni vide.

Bez obzira na to što je bajka tako davno napisana, možemo je preslikati u bilo koje današnje društveno uređenje. To je zapravo bajka koja pokazuje kako je lako zalutati ako nemamo čvrstih uporišnih točaka za orijentaciju pa dopustimo da nam lažni autoriteti (bez obzira koju funkciju obavljali) kroje sudbinu.

Predstava je za sve generacije, svi se možemo pronaći u bilo kojem liku, stoga vas pozivamo da u petak 21.6.2019. godine dođete u salu Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila i pogledate predstavu „Carevo novo ruho“ koja će početi u 19,00 sati. Vidimo se!

ULAZ JE SLOBODAN.