Svečanim koncertom OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik proslavila svoj 50. rođendan

U petak 7. lipnja 2019. godina OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik je u prelijepom ambijentu Svadbenog salona „Aviva“ proslavila 50 godina osnovnog glazbenog obrazovanja u Novom Travniku.

Svečanim koncertom učenici i nastavnici glazbene škole, zajedno sa gostima iz SGŠ Jakova Gotovca, MA Univerziteta u Sarajevu i gostima iz GŠ u Varaždinu su gradu Novom Travniku čestitali 70 rođendan.

Osnovnu glazbenu školu su predstavljali dobitnici najviših nagrada na natjecanjima u ovoj školskoj godini.

Ispred našeg područnog odjela u Novoj Biloj nastupile su Mia Dražetić i Ena Dujmović u klasi nastavnice Lucije Džepina. Podsjetimo da su Ena i Mia ove godine osvajale nagrade na natjecanju Primavera u Bijeljini te na Akordeonu u Istočnom Sarajevu.

U nastupu Okteta harmonika SGŠ Jakova Gotovca sa svojim prijateljima muzicirali su vješto i naši bivši učenici Matej Šimić, Mihael Baškarad i Stipo Ivoš. Zasluge za sve njihove uspjehe i uspješnu promociju odsjeka harmonike pripadaju njihovom profesoru Emiru Smajišu.

Glazbenu čaroliju, izvedbom skladbe „Pequena Czarda“, donijele su Ivona Šiško i Ana Petrović studentice Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu. Da će glazba biti njen životni put Ivona je znala još 2005. godine kada se upisala u našu školu, a Ana je svoje prve glazbene korake načinila 2007. godine u Područnom odjelu Vitez.

Nastup gostiju iz Varaždina, virtuoznim izvedbama Chopinove Etida u c- molu i Scherza u cis – molu, otvorio je Stjepan Gerić učenik prvog razreda srednje glazbene škole u klasi profesora Danijela Ota.

Sjajnom glazbenom izvedbom djela „Moment for Morricone“,  legendarnog skladatelja filmske glazbe Ennia Morriconnea, Brass kvintet Glazbene škole u Varaždinu pod vodstvom profesora Nikole Novaka svečarsku atmosferu doveo je do vrhunca.

U prigodi velikog i značajnog jubileja, ravnatelj glazbene škole gospodin Josip Dujmušić uručio je zahvalnicu i darove gostima iz Varaždina.  Zahvalnicu za razvijanje prijateljstva u širenju glazbene kulture, umjetnosti, znanosti i pedagogije primio je profesor Nikola Novak. Varaždinci su uzvratili nadasve vrijednim darom, za 50. rođendan glazbenoj školi darovali su trubu.

Školu slavljenicu darovao je i novotravnički graditelj violina Zoran Martinović. U svom je obraćanju rekao da je violina dar školi i njenim glazbenim pedagozima za svu pažnju i ljubav, koju su kroz glazbeni odgoj i obrazovanje posvetili njegovoj djeci dok su bili učenici ove škole.

Na kraju svečanog koncerta dodijeljena su priznanja i zahvalnice pojedincima i ustanovama koje su zaslužne što za sve ove godine na radost svih nas, a posebno mladosti grada Novog Travnika, Viteza, Busovače, Nove Bile i Jajca imamo ovako uspješnu glazbenu školu.

Posthumno priznanje dodijeljeno je Matku Kovačeviću, idejnom tvorcu i prvom ravnatelju novotravničke glazbene škole. Priznanje je primila supruga Mira Kovačević.

Posthumno priznanje za svesrdan doprinos u poslijeratnoj obnovi i reaktiviranju rada glazbene škole u gradu Novom Travniku dodijeljeno je Tamari Barabaš. Priznanje je primila njena kćerka Gabrijela Matekalo.

Zahvalnica za pokroviteljstvo nad obilježavanjem 50 godina osnovnog glazbenog obrazovanja u gradu Novom Travniku uručena je predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari.

Zahvalnicu za pokroviteljstvo nad obilježavanjem 50 godina osnovnog glazbenog obrazovanja u gradu Novom Travniku uručena je i Općini Novi Travnik.

Zahvalnice su dodijeljene i Ministrarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa KSB, Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu, Srednjoj glazbenoj školi Jakova Gotovca Novi Travnik, ravnatelju HKC Nova Bila Draganu Đidi i Dječjem vrtiću Novi Travnik.

Zlatni sponzori svečanog koncerta su: Ministarstvo financija KSB, Addiko Bank d.d. Poslovnica Novi Travnik i Općinski odbor HDZ BiH Novi Travnik.

Izložbom crteža i literarnih radova učenici su iskreno opisali kako doživljavaju svoju glazbenu školu, koliko im ona znači i čestitali joj 50 rođendan.

U prigodi obilježavanja Dana škole Vijeće roditelja, na čelu sa predsjednicom Brankom Šiško, za 50.rođendan školi je darovalo drvo magnolije. One će u godinama koje dolaze rasti i  krasiti školski vrt, podsjećati na ovaj značajan dan za našu školu i drage ljude iz Vijeća roditelja.

U prigodi obilježavanja Dana škole Vijeće roditelja, na čelu s predsjednicom Brankom Šiško, za 50. rođendan školi je darovalo drvo magnolije. One će u godinama koje dolaze rasti i  krasiti školski vrt, podsjećati na ovaj značajan dan za našu školu i drage ljude iz Vijeća roditelja.

Osnovna glazbena škola. Svečani koncert povodom 50. rođendana. 07.06.2019.

Preuzeto s www.e-skole.ba