Vokalni sastav „Lašvanske dive“ sudjelovale u snimanju glazbeno-scenskog spektakla ,,Lijepom našom” u Jajcu

Poznati HRT-ov serijal ,,Lijepom našom” 28. svibnja je gostovao u Bosni i Hercegovini gdje je snimljena emisija Mostovi kultura.

U prepunoj gradskoj sportskoj dvorani u Jajcu uz nazočnost visokih uzvanika – kardinala Vinka Puljića, biskupa Franje Komarice, predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare, načelnika općine Jajce Edina Hozana, predsjedajućeg općinskog vijeća Jajca Ive Šimunovića te zastupnika i dužnosnika – nastupili su mnogobrojni izvođači. Snimanje je trajalo četiri sata uz burnu potporu posjetitelja. Ovo je prvo gostovanje ,,Lijepom našom” u kraljevskom gradu Jajcu.

JU Hrvatski kulturni centar Nova Bila ponosan je na Vokalni sastav „Lašvanske dive“ koje djeluju u sklopu Centra, a koje su itekako zaslužile biti dio serijala Lijepom našom i emisije Mostovi kultura. Dive su u nepunih 5 godina postojanja ostvarile veliki broj zapaženih nastupa u općini Travnik, susjednim općinama, drugim dijelovima Bosne i Hercegovine kao i u Republici Hrvatskoj. Rad i trud doveo ih je među sva velika imena koja smo mogli vidjeti na snimanju spomenutog serijala, a neka od tih imena su: Krunoslav Kićo Slabinac, Mate Bulić i Frane Pehar, Vinko Brnada, Ivan Zak, Asim Brkan, Jadranka Barjaktarović, Nedžad Salković, Ivan Grubešić, Pero Gudelj, Amir Kazić Leo, TS „Slavonski san“ Đakovo, Dražen Zečić, Stjepan Jeršek Štef, KUD „Kralj Tomislav“ i mnogi drugi.

Iako je snimanje trajalo puna četiri sata, članice Diva ističu: „ Bilo je  jako zanimljivo, puno lijepih emocija, pjesme, upoznavanja i druženja s drugim sudionicima. Biti dio ovog glazbeno-scenskog spektakla je nešto na što jednostavno morate biti ponosni, nešto što daje poseban pečat našem radu i djelovanju. Ovim nastupom dobile smo odličnu priliku da se predstavimo široj javnosti,  predstavimo prvenstveno naš vokalni sastav, Centar pod čijim krovom od samog osnutka djelujemo, općinu Travnik kao i sve one koji nas doživljavaju kao vrijedan dio naše uže i šire sredine.Od srca se zahvaljujemo svima koji su do sada na bilo koji način podržali naš rad kao i projekte koje u budućnosti planiramo realizirati, a jedan od njih je i naš samostalni koncert povodom petog rođendana Vokalnog sastava „Lašvanske dive“ Nova Bila. Koncert će se održati posljednjeg petka u listopadu ove godine, a o tome ćemo više kada za to dođe vrijeme.”

Te večeri snimljen je materijal za dvije emisije u trajanju od po 75 minuta. Prva će biti emitirana 8. lipnja 2019. godine, a druga 15. lipnja 2019. godine.

U prvom dijelu su nastupili: KUD “Prijatelji”, Jajce, MS “Stjepan Tomašević”, Jajce, MPZ”Nikola Šop”, HKD “Napredak”, Jajce, Ivan GrubešićMagdalena Bogić, Bedem, Slavonski san, ŽVA “Napredak”, Bugojno, Vinko Brnada i Pero Gudelj, ŽVS “Ivančice”, Asim BrkanJadranka BarjaktarovićMate Bulić i Frane PeharNedžad SalkovićKrunoslav Kićo Slabinac te KUD-ovi općine Tomislavgrad.

Lašvanske dive, Lijepom našom, Jajce. 28.05.2019.