HKC potpisao sporazume o suradnji s Gradskim kazalištem mladih Vitez i Gradskom bibliotekom Travnik

Protekli tjedan je za JU Hrvatski kulturni centar Nova Bila bio vrlo plodonosan. Potpisali smo Sporazume o suradnji s Gradskim kazalištem mladih Vitez i Gradskom bibliotekom Travnik. Također su potpisani sporazumi Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila s Vokalnim sastavom ,,Lašvanske dive” te s Gradskim kazalištem mladih Vitez.

Riječ je o poticanju međusobne suradnje na područjima kulturnog i glazbenog stvaralaštva, zajedničke organizacije koncerata, predstava i manifestacija. S Gradskom bibliotekom Travnik potpisan je i Ugovor o organizaciji i realizaciji kulturne manifestacije ,,Andrićevi dani”.

Ravnatelj Dragan Đido ističe da je ,,izuzetno bitno poticati suradnju među kulturnim radnicima i ustanovama, a pogotovo unutar naših susjednih općina, jer to je najbolji način kako ćemo održati kulturu i kreirati nove kulturne proizvode”.

Sporazum s Gradskim kazalištem mladih Vitez potpisan je u HKC-u nakon održavanja predstave ,,Čistačice”, kojoj je to bilo šesto igranje po redu, nakon Viteza, Žepča, Busovače i Subotice.

GKM Vitez u HKC-u. Predstava ,,Čistačice''. 29.05.2019.