Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila bogatija za nove članove

U vremenu masovnog iseljavanja stanovništva iz naše uže i šire okoline: iz općine, naših kolektiva, naših života, kruga prijatelja – iz cijele države. U vrijeme kada na puno načina osjetimo da nas je sve manje, Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila se može pohvaliti dolaskom novih članova.

Proteklog tjedna Limenoj glazbi “Lašva” Nova Bila pridružila su se još dva člana, Marinko Trogrlić i Boris Bralić. Od srca im hvala na želji da budu dio našeg kolektiva, a nama najveća nagrada jest upravo zadovoljstvo i entuzijazam kojeg oni pokazuju. Marinko i Boris su odrasli ljudi koji se cijeli svoj život bave glazbom, no i sami kažu kako im je ovo ipak nešto potpuno novo, a to “potpuno novo” je upravo prijateljska atmosfera koja je glavni pokretač u našoj udruzi i orkestru. Također, napomenimo da su se Boris i Marinko pridružili ritam sekciji,  veoma važnoj za svaki puhački orkestar, budući da je ritam sekcija svojevrsni motor ili žila kucavica orkestra.

Ne smijemo zaboraviti niti polaznike Male škole puhača (dječja sekcija Limene glazbe), koji polako zauzimaju svoje stolice na probama i koji su već dio orkestra na nastupima. Za odgoj i (glazbeno) obrazovanje ove djece – jedno veliko HVALA profesorima Filipu Udovčiću i Josipu Popoviću (ujedno i kapelniku Limene glazbe “Lašva” Nova Bila).

Spomenimo još i to – da su vrata Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila širom otvorena svakome tko ima afiniteta za glazbu (a naročito za puhačke instrumente) i želi na bilo koji način participirati u našim redovima, a posebno apeliramo na roditelje da svoju djecu upišu u našu Malu školu puhača, koja je besplatna i koja djeci pruža jedno bogatstvo u vidu druženja i pozitivne socijalizacije te mogućnosti usvajanja plemenite vještine muziciranja i glazbenog stvaranja.

Učlaniti se možete svakim radnim danom u prostorijama Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila ili na probama Limene glazbe, četvrtkom od 20 sati i nedjeljom od 12:30 do 14:00.