Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila dostojno proslavila Prvi svibnja – a ujedno i svoj 45. rođendan

Naša Limena glazba je i ove godine Prvog svibnja upriličila ranojutarnju svirku stanovnicima Novog Travnika, Nove Bile i Viteza.

Ruta je bila standardna. Polazak ispred HKC-a u 6 ujutro, svirka u Novom Travniku u Kalinskoj ulici u pola sedam, potom svirka ispred Caffea Milano gdje nas je kao i prethodnih godina dočekala gospođa Tanja iz Cateringa Milano te glazbenike počastila zakuskom, sokom i kavom. Ovim putem joj se zahvaljujemo na srdačnosti i gostoprimstvu te radosno najavljujemo svoj dolazak i naredne godine.

Nakon Novog Travnika vraćamo se u Novu Bilu gdje smo svirali ispred župne crkve, a potom i na parkingu između Bolnice i Staračkog doma. Iz Nove Bile karavana je produžila prema Vitezu gdje smo završili ovu našu malu prvomajsku turneju.

Za razliku od prethodne godine i sunčanog vremena, ove godine nas je nažalost pratila kiša i prohladno vrijeme, tako da su ulice bile prilično puste. No, oni malobrojni slučajni prolaznici bi ipak zastali te radoznalo i strpljivo odslušali koračnice i budnice koje je naša Limena glazba pripremila svojim sumještanima i susjedima.

Nakon obavljenog posla uslijedilo je i zasluženo opuštanje, kako to i inače priliči Prazniku rada. Okupili smo se u Caffe Viktorija u Novoj Biloj te uz iće i piće dostojno ispratili još jedan Prvi maj – inače neformalni rođendan naše Limene glazbe, pošto je naš orkestar svoj prvi nastup imao upravo na Praznik rada sada već davne 1974. godine.

Limena glazba, Praznik rada 2019.