VS Lašvanske dive nastupile na svečanom otvorenju šeste lamele Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj

Danas je u Novoj Biloj svečano otvorena šesta lamela Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj.  Riječ je o iznimnom projektu za Novu Bilu i cijelu Središnju Bosnu, kojim je bolnica dobila oko 1250 metara kvadratnih novih prostora, a u sve je, ističe ravnatelj dr. Velimir Valjan, uloženo dva milijuna KM.

Velika čast da pjevaju na svečanom otvorenju pripala je našim Lašvanskim divama, koje su ponovno svojim glazbenim izričajem uljepšale još jedan bitan događaj za našu lokalnu zajednicu. Dive su na svečanosti otvorenja otpjevale dvije pjesme: Srebrena Bosna i Naranča.

U nove prostore šeste lamele premještena su tri odjela: Odjel za bolesti uha, grla i nosa s kirurgijom vrata i glave, Odjel za stomatološke usluge za djecu i osobe s posebnim potrebama te Služba za transfuzijsku medicinu.

Zvonko Milas, glavni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koji je zajedno s dr. Valjanom i Draganom Čovićem, predsjednikom HNS-a BIH, presjekao svečanu vrpcu, naglasio je da Republika Hrvatska vodi računa o Hrvatima u Središnjoj Bosni.

“Hvala vam na skrbi za najpotrebitije. Bolnica je nikla u patnji, boli i razaranju i s ponosom nosi naziv hrvatska. Ona je poruka nedjeljivosti jednog naroda u dvije domovine. Hrvati u Lašvanskoj dolini i Središnjoj Bosni nisu i nikada neće biti ostavljeni, poruka je dr. Franje Tuđmana, a sada je nastavlja i vlada Andreja Plenkovića”, rekao je Milas.

Lašvanske dive, Otvorenje šeste lamele Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj. 24.04.2019.