U HKC-u održan Uskrsni koncert Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik: PO Nova Bila

U JU Hrvatskom kulturnom centru Nova Bila održan je još jedan tradicionalni Uskrsni koncert Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik: PO Nova Bila.

Učenici naše škole, skupa sa svojim nastavnicama i nastavnicima, marljivo su vježbali kako bi nas na svečani način uveli u Veliki tjedan koji nam predstoji. Mnogobrojni gosti i posjetitelji koncerta u sali HKC-a imali su priliku poslušati ukupno 23 različite kompozicije u izvedbi naših vrijednih učenica i učenika, s kojima su radili naši cijenjeni nastavnici: profesorice Lucija Džepina, Andrijana Lončarević, Nanarela Bajo i profesor Alojz Čakarić.

Popis izvođača i kompozicija sinoćnjeg koncerta:

 1. MALI ZBOR „Pjesma radosti“. (prof. Lucija Džepina).
 2. Nepoznati autor „Simply Marche“, Iva Čuturić i Borna Čurak pripremni razred. (prof. Andrijana Lončarević).
 3. „Ide, ide patak“ kvartet gitara: Marta Matošević, Ana Grebenar, Hrvoje Štrbac, Zoran Matošević, pripremni razred.
 4. Thompson „Dance of the Gnomes“ Lana Matošević, pripremni razred
 5. Narodna pjesma „Rujna je zora svanula“ Filip Jandrić I razred.
 6. Thompson „Mountain climbing“, Ivana Biljaka I
 7. Meyer „Odlazak“, Luka Peša II razred.
 8. Schmitz „Für Eillen“, Mihaela Radić II razred.
 9. O. Jembrih „Valcer leptira“, Juraj Zec II razred.
 10. Burgmüller „Arabeska“,Antonela Augustinović II razred.
 11. Ofenbah „Kan-kan“, Toni Štrbac II razred.
 12. Seiber „Habanera“, Marija Popović i Ivona Mihaljević III razred.
 13. Hrvatska narodna pjesma „Plovi, plovi barka“, Filip Mišković II razred.
 14. Pul „Utvare“,Magdalena Pejaković III razred.
 15. Goedicke „Giocoso“, Mia Dražetić III razred.
 16. MIX“ (Show must go on, Lambada, Havana), Filip Mišković II razred, Petra Štrbac III razred, Andrej Biljaka IV razred, Marko Zec V razred i prof. Alojz Čakarić. (prof. Alojz Čakarić).
 17. , E. Kraus „Romanca“, Ena Dujmović III razred.
 18. Schmitz „Balada in C“, Sanja Gučanin Gazibarić IV razred.
 19. Christian Morris „Carrickfergus“, Adriano Bajo (saksofon), klavirska pratnja prof. Andrijana Lončarević.( Prof. Erik Marijanović).
 20. Schmitz „“Romantična etida“, Doris Popović IV razred.
 21. Schmitz „Pop serenada“, Tea Grebenar V razred.
 22. de Senneville „Ballade pour Adeline“, Veronika Perić V razred.
 23. Boccherini „Menuet“, kvartet harmonika: Gabrijel Valjan VI razred, David Lovrinović VI razred, Dario Tokalić VI razred i Adriano Bajo V. razred. (prof. Nanarela Bajo).

Da naši učenici sa svojim nastavnicama i nastavnicima vrijedno rade potvrđuju i nagrade osvojene na natjecanjima u našoj zemlji, a i šire. S ponosom možemo istaknuti da se učenice i učenici našeg područnog odjela sa svakog natjecanja vrate s osvojenim nagradama.

Na nedavno održanom 4. Internacionalnom festivalu muzike „Primavera“ u Bijeljini, u klasi ,,Klavir II” nagrade su osvojile naše učenice Mia Dražetić i Ena Dujmović u klasi prof. Lucije Džepina.

Nagrade učenicama sinoć je uručila prof. Nanarela Bajo, koja je i sama zaslužila i dobila diplomu – za sudjelovanje u stručnom ocjenjivačkom sudu na 1. Školskom natjecanju učenika OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik.

Nagradu je dobila i prof. Lucija Džepina, a za uspješnu edukaciju i vođenje mladih i talentiranih Mie i Ene. Kažu: talent je 5%, a ostalo je vježba. Ali i kod mladih talenata koji mnogo vježbaju postoji onaj netko tko ih usmjerava na pravi put. U slučaju naše Mie i Ene to je sigurno njihova nastavnica, prof. Lucija Džepina.

Ovim putem još jednom čestitamo našim učenicama i nastavnicama na zasluženim nagradama, a vjerujemo da im mnoge nagrade tek predstoje.

Ne treba trošiti riječi o financijskoj situaciji u našoj općini pa i državi. Odlazak naših učenika i učenica na natjecanja često postaje upitan upravo zbog toga. No, u našoj sredini se uvijek nađe dobrih ljudi koji prepoznaju naš rad i trud, tako da se želimo zahvaliti onima koji su sponzorirali odlazak na natjecanja učenika Osnovne glazbene škole, a to su: Lašva Komerc d.o.o. Nova Bila i Palavra d.o.o. Nova Bila. Zahvaljujemo im se još jednom na pomoći i podršci našoj osnovnoj glazbenoj školi.

Osnovna glazbena škola, Uskrsni koncert. 12.04.2019.