Uoči Dana općine Travnik naša Limena glazba prodefilirala glavnom travničkom ulicom

Dan uoči 21.03. – Dana općine Travnik, naša Limena glazba obavila je svoj već tradicionalni defile kroz glavnu gradsku ulicu te je na taj način svojim sugrađanima čestitala Dan općine, koji se od 2011. godine obilježava na prvi dan proljeća.

Inače, odabir prvog dana proljeća za Dan Travnika je prilično simboličnog karaktera, pošto je Travnik, po povijesnoj predaji, svoje ime u Srednjem vijeku dobio po svojim izrazito bogatim i travnatim pašnjacima. A trava, kao i ostala vegetacija, se budi i raste u ovim prvim danima proljeća…

S druge strane, naš orkestar je po prilično prohladnom i na baš proljetnom vremenu prodefilirao Bosanskom ulicom do zgrade MUP-a, odsviravši pritom prigodne koračnice, a koje su građani na ulicama veselo prihvatili.

Napomenimo da je ovogodišnji program obilježavanja Dana općine počeo 15. ožujka te će trajati sve do kraja ovoga mjeseca, a uključuje niz bogatih kulturnih, sportskih i raznih društvenih događanja. Kulminacija programa će svakako biti na sam Dan općine kad će se, između ostalog, održati i svečana sjednica Općinskog vijeća Travnik na kojoj će nastupiti i naše Lašvanske dive s pjesmom Mudri starac.

Organizatorima programa obilježavanja, Centru za kulturu općine Travnik  i općinskim tijelima, ovim putem želimo čestitati na odličnoj organizaciji i nikad bogatijem programu. Čestitamo također i svim ostalim sudionicima programa: građanima, udruženjima i sekcijama, koji će svojim angažmanom uveličati ovogodišnje Dane općine Travnik.

Nek je svima sretan Travnik!

Limena glazba, Defile povodom Dana općine Travnik. 20.03.2019.