Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila sudjeluje na Danu otvorenih vrata za Hrvate BiH u organizaciji Ureda predsjednice Republike Hrvatske

Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila je dobila službeni poziv za sudjelovanjem na Danu otvorenih vrata za Hrvate Bosne i Hercegovine, koji će se u organizaciji Ureda predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar-Kitarović održati u subotu 23. ožujka 2019.

Ovime Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović želi odati priznanje Hrvatima Bosne i Hercegovine te zahvaliti na njihovom trudu na očuvanju hrvatskoga nasljeđa i kulture u Bosni i Hercegovini kao njihovoj domovini, ističe se u dopisu iz Ureda predsjednice.

Ovim putem izražavamo veliko zadovoljstvo zbog predstojećeg nastupa na Danu otvorenih vrata, koji će biti  iznimna potvrda kvalitetnog rada našeg orkestra na čelu s kapelnikom Josipom Popovićem.

Neformalna najava ovoga poziva uslijedila je nakon nastupa našeg orkestra na prošlogodišnjoj 25. obljetnici Bijelog puta za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu, održanoj u crkvi Svetog Duha u Novoj Biloj pod zajedničkim pokroviteljstvom upravo predsjednice Republike Hrvatske te predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH. Odličan glazbeni nastup našeg orkestra oduševio je tada sve prisutne u crkvi Svetog Duha, među kojima su bili i uvaženi gosti iz Republike Hrvatske predvođeni državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, gospodinom Zvonkom Milasom, te je tom prilikom delegacija iz Državnog ureda, pohvalivši nastup, najavila ovaj poziv koji je na naše veliko zadovoljstvo uslijedio prije par dana.

Podsjećamo da je tom prilikom naš orkestar odsvirao dvije skladbe: legendarnu ,,Tvoja zemlja” Vice Vukova, a koju je u pratnji orkestra frenetično otpjevao naš gost fra Emanuel Josić, te neformalnu himnu Lašvanske doline Srebrenu Bosnu koju su otpjevale Lašvanske dive. Ove dvije pjesme će ujedno biti i repertoar u Uredu predsjednice, a nimalo ne sumnjamo da će njihovom izvedbom Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila dostojno predstaviti i sebe i Novu Bilu i cijelu Lašvansku dolinu.