Dječji zbor JU HKC-a Nova Bila nastupio u Centru za kulturu općine Travnik povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Travniku je 28.02. s početkom u 19:00 sati u velikoj sali Centra za kulturu općine Travnik upriličena Svečana akademija, a na njoj je nastupio i Dječji zbor JU HKC Nova Bila s pjesmom – Veliki i mali dani.

U programu su još sudjelovali: Ženski hor Centra za kulturu- „Travničanke“, Dramski studio Centra za kulturu, Plesni studio „Prijatelji djece Maya“, KUD „Borac“ Travnik, Pozorište Travnik, Mješovita srednja škola Travnik, Mješovita srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Travnik, Mješovita srednja tehnička škola Travnik, Elči Ibrahim –pašina medresa Travnik, Osnovna škola Travnik, KŠC „Petar Barbarić“, Osnovna muzička škola Travnik.

Istim povodom Škola slikanja „Nek. Art“ je pripremila prigodnu izložbu koja je upriličena u holu Centra u 18:00 sati, a Muzičko društvo Travnik je odradilo tradicionalni promenadni koncert na platou ispred Centra za kulturu u 18:30 sati.

Napominjemo da naš Dječji zbor djeluje od desetog mjeseca prošle godine, a učlaniti se mogu sva djeca sa željom i darom za pjevanje uzrasta od četiri do osam godina, svakim radnim danom u prostorijama JU HKC-a Nova Bila.