Održana repriza koncerta ,,Balkan Madness BH edition” pijanista Bartolomeja Stankovića

Nakon što je krajem studenog pijanist Bartolomej Stanković u HKC-u održao koncert Balkan Madness BH edition,  a u sklopu svoje turneje ,,SBK 2018”, i nakon što su svi prisutni bili oduševljeni, HKC je žurno reagirao i dogovorio novi termin ovoga vrlo zanimljivog glazbenog materijala.

Ovaj put je naša sala bila dupkom ispunjena djecom osnovnoškolskog uzrasta. Tu su bili učenici Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca te učenici OŠ Nova Bila koji su dobili slobodan sat da bi prisustvovali koncertu. Stoga se zahvaljujemo osoblju osnovne škole na iskazanom razumijevanju, a djeca su naočigled uživala u vrhunskom muziciranju te u iznimnom pedagoškom pristupu prof. Stankovića, tako da su svi bili na dobitku.

Sam koncert je zamišljen kao prezentacija modernih bosansko-hercegovačkih pijanista i njihovih djela za klavir. A zašto naziv ,,Balkan Madness” (balkansko ludilo)? Razlog je želja autora da predstavi klavirske kompozicije odabranih BH pijanista kao jednu specifičnu mješavinu melodija istoka i zapada, kao ono što BiH ustvari i jest – svojevrsno sjecište kultura, a to sjecište kultura često znači i sukob istih, pa smo svi mi ponekad svjedoci tog pomalo iščašenog i ludog balkanskog mentaliteta koji je ovom prilikom projiciran i kroz glazbu.

Kao i prošli put na koncertu su odsvirana djela: Milana Prebande, Josipa Magdića, Milana Jeličanina, Asima Horozića, Dražana Kosorića, Samira Fejzića, Davida Mastikose i Armena Škobalja, a mi u HKC-u se zahvaljujemo gospodinu Stankoviću što je još jednom našao vremena da nas posjeti te mu želimo sreću u nastavku turneje i profesionalne karijere.

Balkan Madness BH-Edition: Bartolomej Stanković. 11.12.2018.