Lašvanske dive nastupile na 3. Smotri zborova u Travniku

JU Hrvatski kulturni centar Nova Bila sa svim svoji sekcijama i ove je godine velikim dijelom popunio program manifestacije “Dani općine Travnik 2018”.  HKC Nova Bila poznat je po svojoj aktivnosti i zavidnom broju kulturnih događanja koje realizira kroz godinu dana. Raspolaže bogatim resursima koje na korištenje daje svim svojim sekcijama kao i svima kojima na bilo koji način možemo pomoći.

U subotu, 24. ožujka 2018. godine na trećoj Smotri zborova održanoj u Centru za kulturu općine Travnik koji je i organizator smotre, nastupio je Vokalni sastav “Lašvanske dive” Hrvatskog kulturnog centra “Nova Bila.” Dive u nešto više od tri godine postojanja iza sebe imaju preko 60 zapaženih nastupa.  Na smotri su pod dirigentskom palicom profesorice Sanje Grabovac izvele skladbe: Crven fesić, Mirakul i Libar te Naranču. Bio je to još jedan odličan nastup naših Diva, a o odličnoj izvedbi najviše je rekao pljesak publike.

Neizmjerno sam zahvalna svakoj članici Diva na velikom trudu koji ulažu kako bi naš rad bio što kvalitetniji. Među članicama je veliki broj profesora i magistara glazbe čime se posebno ponosimo i to nam zaista olakšava naš rad.  Hvala ravnatelju Hrvatskog kulturnog centra “Nova Bila” gospodinu Draganu Đidi koji nam je od samog početka najveća podrška. Podržao je ovu ideju, dao nam je ime koje nam zaista priliči, bio nam je i financijska potpora prije nego smo počeli ostvarivati svoje prihode i to se zaista ne zaboravlja. Zbog svih tih okolnosti ponosno nosimo ime Vokalni sastav “Lašvanske dive” Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila. Ovom prilikom želim čestitati i direktoru JU Centar za kulturu općine Travnik, gospodinu Taiku Ganiću na odličnoj organizaciji kojoj smo sinoć svjedočili. Čestitam i njegovim suradnicima koji su sinoć pokazali odličan timski rad, a mi iz iskustva znamo koliko je to bitno za uspješan rad, rekla je za portal NovaBila.info, tajnica HKC-a Nova Bila i Lašvanskih diva, Ilijana Budimir Trupina.