Limena glazba "Lašva" HKC Nova Bila na Maskembalu u Novom Travniku Maskembal za djecu na platou Hrvatskog kulturnog centra Treća repriza predstave "Zaljubljeni car" u Franšiznom centru BiH Limena glazba "Lašva" HKC Nova Bila na maskembalu u Zenici Druga repriza predstave "Zaljubljeni car" u KŠC - u Travnik Prva repriza predstave "Zaljubljeni car" u OŠ Nova Bila Premijera predstave "Zaljubljeni car" VS "Lašvanske dive" HKC-a Nova Bila na manifestacji SPORTAŠ GODINE 11. Božićni koncert "Božić u Travniku" Limena glazba "Lašva" HKC Nova Bila na božićnom koncertu u Zenici 
 
 
 
UKUPAN BROJ POSJETA: 1212936   POSTAVI KAO POČETNU STRANICU        KONTAKT
Galerija slika


Video galerija


Judo klub «Nova Bila» osnovan je 1974. godine. Prvi trener i osnivač kluba bio je Dragan Kajetan. Klub je formiran pod pokroviteljstvom DP «Sebešić» koji je bio i sponzor i osnivač. Treniralo se i natjecalo u krugu pilane. Ekipa se natjecala u Republičkoj ligi BiH. Članovi kluba osvajali su medalje na pojedinačnim natjecanjima saveznog ranga bivše Jugoslavije. Osvajane su medalje i na međunarodnim kup natjecanjima. Najveće uspjehe postigli su: Marinko Palavra, Žarko Andrić-Žuti, Josip Stojak, dragan Biljaka, Dario Sučić, Zoran Radeljić i Nikola Kolak. Sve su to majstori Judoa i nositelji crnog pojasa. Većina članova kluba, sposobni za obranu, sudjelovali su u domovinskom ratu. Svoje živote u obrani dali su Anto Kovač i Dominko Andrić. U sječanje na njih svake godine se održava memorijalni turnir pod nazivom»ANDRIĆ-KOVAČ.»
Nakon rata klub je u rzjnu 1994. godine ponovno obnovio djelovanje reorganiziran. Trenutno okuplja 50 članova, seniora i učeničkih kategorija. Pod vodstvom predsjednika Darija Sučića i trenera Josipa Stojaka postignuti su takvi rezultati i uspjesi da bi im na tom pozavidjeli i renomirani klubovi. Nabrojat ćemo najznačajnije uspjehe u proteklom periodu:
-travanja 1995. godine na međunarodnom natjecanju u Splitu, seniori su osvojili tri četvrta mjesta.
-na Memorijalnom turniru «Andrić-Kovač» održanom u lipnju 1995. godine osvojeno je 60 odličja u raznim kategorijama.
-u listopadu 1995. godine u Zagrebu je osvojeno 6 odličja u konkurenciji učenika na međunarodnom natjecanju.
-u Mostaru, u veljači 1996. godine u učeničkoj i kadetskoj konkurenciji osvojeno je 24 odličja (6 zlatnih, 6 srebrnih i 12 brončanih medalja). Osvojen je i pokal za najuspješniju momčad na natjecanju.
-na kvalifikacijama za prvenstvo RH u travnju 1996. godine, 3 seniora su se plasirala za završno takmičenje. Na istom takmičenju u natjecanju osmoškolaca djevojčice su osvojile ekipno prvo mjesto, a dječaci ekipno treće mjesto.
Rezultati će sigurno biti još bolji, a ako im materijalne mogućnosti budu dozvoljavale.

Manifestacije


Glazbena škola


Mala škola puhačaPlesna škola


Limena glazba


Kazalište


 
     ANKETA
X-Poll
Hrvatski kulturni centar "Nova Bila" treba više da se bavi:

Njegovanjem tradicije
Uvezivanjem s drugim kulturnim institucijama
Edukacijom mladih
Ništa od navedenogPogledaj rezultate