Limena glazba "Lašva" HKC Nova Bila na Maskembalu u Novom Travniku Maskembal za djecu na platou Hrvatskog kulturnog centra Treća repriza predstave "Zaljubljeni car" u Franšiznom centru BiH Limena glazba "Lašva" HKC Nova Bila na maskembalu u Zenici Druga repriza predstave "Zaljubljeni car" u KŠC - u Travnik Prva repriza predstave "Zaljubljeni car" u OŠ Nova Bila Premijera predstave "Zaljubljeni car" VS "Lašvanske dive" HKC-a Nova Bila na manifestacji SPORTAŠ GODINE 11. Božićni koncert "Božić u Travniku" Limena glazba "Lašva" HKC Nova Bila na božićnom koncertu u Zenici 
 
 
 
UKUPAN BROJ POSJETA: 1212935   POSTAVI KAO POČETNU STRANICU        KONTAKT
Galerija slika


Video galerija

HRVATSKI KULTURNI CENTAR (HKC) NOVA BILA osnovan je 1.lipnja 1995.godine.
Osnivač centra je Općinsko poglavarstvo Travnik sa sjedištem u Novoj Biloj. HKC Nova Bila je prva kulturna institucija u F BiH koja se osniva pod ovim imenom. Opčinsko vijeće Travnik dobilo je suglasnost za registriranje ovakve institucije od Hrvatske Republike Herceg Bosne, Ministarstva društvenih djelatnosti Mostar; na temelju suglasnosti ovog ministarstva centar je registriran kod višeg suda Travnik te se tako uvrštava u red samostalnih institucija.
Prelaskom Općinskog poglavarstva Travnik sa sjedištem u Novoj Biloj u Travnik, centar postaje posve neovisan.Rad HKC-a Nova Bila počeo je u trošnoj zgradi starog  restorana u Novoj Biloj, ali to nije predstavljalo prepreku za ostvarivanje ideja koje su donosili svi  oni koji su se zalagali za početak rada HKC-a.
Idejni tvorci HKC-a bili su: Ante Spajić (prvi predsjednik Upravnog odbora HKC-a), Mirko Batinić (član), Marinko Matočević (član), fra Zoran Livaničić (župnik) i Dragan Đido (prvi ravnatelj HKC-a koji je i danas na tom mjestu).
Na samom početku rada HKC-a, život u njegove prostorije unosile su razne sekcije.
Prva od njih je Limena glazba Nova Bila koja je i prije djelovala ali ne u okviru HKC-a; Amatersko kazalište Travnik, Glazbena Škola, Tamburaški orkestar HKC-a «Lašvanske tamburice,» redakcija lista «HRVATSKA MISAO,» Plesna škola, Mala škola puhača i dr.
Opravdanost ovakvog centra vidjela se već u prvoj godini postojanja.
Dosljedno provođenje unaprijed postavljenih ciljeva opravdava sva sredstva i energiju koja je utrošena u izgradnju i ustrojstvo HRVATSKOG KULTURNOG CENTRA NOVA BILA.
 
 
 

Manifestacije


Glazbena škola


Mala škola puhačaPlesna škola


Limena glazba


Kazalište


 
     ANKETA
X-Poll
Hrvatski kulturni centar "Nova Bila" treba više da se bavi:

Njegovanjem tradicije
Uvezivanjem s drugim kulturnim institucijama
Edukacijom mladih
Ništa od navedenogPogledaj rezultate